Milletvekili ve başkan adayları konser verdi

Batman'da günlerdir seçim çalışmalarını sürdüren BDP Batman Milletvekili ve BDP Batman Belediye eş başkan adayları bu kez siyaset konuşmadı; halka konser verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili ve başkan adayları konser verdi

Batman'da günlerdir seçim çalışmalarını sürdüren BDP Batman Milletvekili ve BDP Batman Belediye eş başkan adayları bu kez siyaset konuşmadı; halka konser verdi. BDP'nin seçim lokalini dolduran partililere Kürtçe şarkılar söyleyen milletvekili ve eş başkan adayları büyük alkış aldı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP Batman Belediye eş başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, seçim lokalinde partililere konser verdi. Yoğun geçen seçim çalışmalarına renk katmak amacıyla yapılan konsere partililer yoğun ilgi gösterdi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan BDP'nin seçim lokalini dolduran partililere Kürtçe, Türkçe ve Zazaca şarkılar söyleyen milletvekili ve eş başkan adayları büyük alkış aldı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Belediye Eş Başkan Adayı Sabri Özdemir, 'Demokrasi Korosu' adıyla verdikleri konserde hem saz çaldı hem de şarkı söyledi. Söylenen şarkılara eşlik eden kalabalık, geç saatlere kadar vekil ve başkan adaylarını sahneden indirmedi.

Halktan bir haftadan beri bu yönlü talep olduğunu söyleyen Ayla Akat Ata, konser sonrası yaptığı açıklamada, "Hepimizin hayatında müzik vardır, duygu vardır. Geçmişte de müzik ile ilgilenmişliğimiz vardı ama ilk defa böyle bir kitle karşısına planlı olarak çıktık." dedi.

Sanatın duygunun, düşüncenin en iyi ifade edilebilen alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Akat Ata, "Bazen gerçeğe işaret etmek isterken bir şiire dökersiniz duygularınızı, bir türküye dökersiniz, bazen bir resme dökersiniz. Bizim halkımız da yıllardır acısını, yaşanmışlığını türkülere, şiirlere döktüler. Ve bu gün bizden o türküleri seslendirmemizi istediler. Yaklaşık bir haftadır bu yönlü bir talep vardı. Bizde bu gün seçilmişler olarak halkımızın önüne çıktık. Halkımızın talebiydi eksik yanlış, doğrusuyla yanlışıyla bu parçaları yorumlamaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Gerçeğe işaret eden sanatçıların görevlerini hiç bir siyasi baskı altında kalmadan yapmalarını umut ettiklerini söyleyen Akat Ata konuşmasını şöyle sürdürdü. "Umut ediyorum ki bu ülkede gerçeğe işaret eden sanatçılar hiç bir zaman görevlerini hiç bir siyasi baskı altında kalmadan yaparlar. Biran önce Türkiye'de sanatçının üretenin aydının gazetecinin üzerindeki baskının kalkmasını bekliyoruz. Öyle umut ediyoruz. Belki de buradan Türkiye'de devrimci tüm sanatçılara Türkiye'de farkını ortaya koyan gerçeğe işaret eden tüm sanatçılara bizde siyasetçiler olarak destek vermeye çalıştık."
CİHAN

Yorumlar