Milletvekili Ürün: Güzergah değişikliği yeniden gözden geçirilmeli

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, tepkiler neden olan ilçe, belde ve köy araçlarının güzergah değişikliği kararının yeninde gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Belediye meclisi tarafından alınan ve vatandaşların tepkisine...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Ürün: Güzergah değişikliği yeniden gözden geçirilmeli

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, tepkiler neden olan ilçe, belde ve köy araçlarının güzergah değişikliği kararının yeninde gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Belediye meclisi tarafından alınan ve vatandaşların tepkisine neden olan kararın çok tartışılmadığını gördüğünü belirten Ürün, "Birden bire bir şekilde yaptılar. Şu anki sancıyı biz Ankara’dan kısmen duyduk. Bana göre bu karar bir daha gözden geçirilmeli. Otobüslere girişte izin veriliyor, ancak geri dönüşe izin verilmiyor. Otobüs içeri giriyor, ama geri binemiyor. Binmesi için geri garaja gitmesi gerekiyor." dedi.

    Çevre köy ve beldelerden gelenlerin çoğu noktada 2 minibüs değiştirerek köy garajına ulaşabildiğini ifade eden Ürün, bunların yeninde değerlendirileceğini düşündüğünü kaydetti. Kendisinin de bu şikayetlerin değerlendirilmesinden yana olduğunu belirten Ürün, konunun belediye mecliste tekrar ele alınmasını beklediklerini anlattı.

    Anıtkaya beldesinden gelen Mehmet Ali Tekik, uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Bu konuya makul bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Tekik, köy garajına gitmek için ekstra para ödemek zorunda kaldıklarını bununda maddi külfet olduğunu anlattı.

    Afyonkarahisar Belediyesi, ilçe, belde ve köylerden gelen araçların geliş ve gidişlerinde kullanacakları yeni güzergahları geçen haftalarda belirledi. Belediye meclisi tarafından yapılan yeni düzenleme 26 Haziran'da uygulamaya geçti. Ancak, güzargah değişikliği vatandaşların ve sürücülerin tepkisine neden oldu. Araç sahipleri vatandaşlar uygulamanın ilk gününde seferleri durdurarak kararı protesto etmişti. CİHAN

Yorumlar