Milletvekili Türkkan: 4 itfaiyeci 100 bin kişilik ilçeye yetiyor mu?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kartepe İtfaiye Dairesi ile Kocaeli genelinde görev yapan itfaiye personelinin durumunu Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Türkkan...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Türkkan: 4 itfaiyeci 100 bin kişilik ilçeye yetiyor mu?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kartepe İtfaiye Dairesi ile Kocaeli genelinde görev yapan itfaiye personelinin durumunu Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Türkkan şunları kaydetti: "Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nde itfaiye personeli yetersizliği vardır. Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı ilimizde görev yapan itfaiyeci sayısı 550’dir. 100 bin nüfuslu Kartepe ilçemizde durum daha da vahimdir. Kartepe İtfaiye Dairesine kayıtlı sadece 4 personel bulunmaktadır. Bu kişilerden ikisi şoför, biri amirdir. Yani sadece 1 itfaiye eri vardır. Kocaeli genelindeki itfaiye personeli 24 saat görev, 48 saat istirahat esasıyla çalışmaktadırlar. Vardiyada tüm şehirde 130 civarında itfaiyeci görev yapmaktadır."

ÖNERGEDEKİ SORULAR ŞÖYLE:

1- Kocaeli’nde görev yapan Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı kaç itfaiye personeli vardır?

2- Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nde itfaiyeci sayısının bu kadar düşük tutulmasının gerekçesi nelerdir?

3- Yaklaşık 2.000.000 kişinin yaşadığı Kocaeli’ne 550 itfaiyeci yeterli midir?

4- 100.000 kişinin ikamet ettiği Kartepe’de İtfaiye Dairesine kayıtlı 4 personel hangi şartlarda çalışmaktadır?

5- İlçede aynı anda birkaç ayrı noktada yangın çıktığında ikisi şoför, biri amir olan bu kişiler nasıl bir strateji uygulamaktadır?

6- Bu 4 personel haftalık ve yıllık izinlerini kullandıkları zaman takviye yapılmakta mıdır?

7- Kocaeli genelinde görev yapan itfaiyecilerin 24 saat görev, 48 saat istirahat esasıyla çalıştığından vardiyada tüm şehirde yaklaşık 130 itfaiyeci bulunmaktadır. OSB’lerde fabrikalarda çıkabilecek muhtemel yangınlara bu 130 personel yetişebilecek midir?

8- Kocaeli genelinde itfaiye personelinin arttırılması düşünülmekte midir?

9- Kocaeli’ndeki yangınların kimyasal yangınlar olacağı göz önüne alındığında, bu kadar yetersiz bir yangın müdahale ekibinin çaresizliği karşısında, itfaiye ekibini yeniden organize etmeyi düşünüyor musunuz? CİHAN

Yorumlar