Milletvekili Özel: İşçiler, maden ocağına girmeye zorlanmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde, madene bu gece yarısından itibaren inmek istemeyen hiç bir işçinin madene girmeye zorlanmayacağını söyledi. Milletvekili Özel, madene girmeyenlerin iş...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Özel: İşçiler, maden ocağına girmeye zorlanmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde, madene bu gece yarısından itibaren inmek istemeyen hiç bir işçinin madene girmeye zorlanmayacağını söyledi. Milletvekili Özel, madene girmeyenlerin iş akdinin fesh edilmeyeceği ve yevmiyelerinin kesilmeyeceğini söyledi.

Soma Kaymakamlığı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Özel, "Soma’daki maden işçilerinin yası göz önünde bulundurulmadan kazanın olduğu ocağın sahibi şirketin diğer ocakları da dahil olmak üzere ve Soma’daki diğer şirketlere ait ocaklardaki işçiler bu gece yarısından itibaren iş başı yapmak üzere davet edildiler. Bu konuda derhal genel başkanımızı ve merkez yönetim kurulumuzu haberdar ettik. Kendileri ilgili bakanlarla görüşmeler yaptık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu’nun yapmış olduğu görüşme sonucunda madene bu gece yarısından itibaren inmek istemeyen kimsenin madene girmeye zorlanmayacağı, madene girmeyenlerin iş akdinin fesh edilmeyeceği, yevmiyenin kesilmeyeceği ancak madenlerde güvenlik amacıyla minumum düzeyde personel bulundurulacağı, örneğin 3 bin kişilik madende 100 kişilik ekibin güvenlik amacıyla görev yapabileceği, bunların da sadece gönüllülerden oluşacağı istemeyen kimsenin bunda zorlanmayıp bir müeyyidesinin olmayacağı, bunun da tarafımızdan Soma kamuoyuna açıklanacağın genel başkan yardımcımıza iletti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yarından itibaren o madene inmeye kimsenin zorlanmasının ne iş kanuna ne de ahlaka uygun olmadığını ifade ediyoruz. Her iki bakanın bu ifadelerini sizlerle paylaşıyoruz. Kimse kendini o madenlere inmeye zorunlu hissetmesin. Bir diğer duyuruya göre bu şekilde sürdürülebiliriz dediler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar