Milletvekili Mevlüt Dudu: Hatay Valisi, Ak Parti İl Başkanı gibi görev yapıyor

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Valisi Celalettin Lekesizin Ak Parti İl Başkanı gibi davrandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Mevlüt Dudu: Hatay Valisi, Ak Parti İl Başkanı gibi görev yapıyor

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Valisi Celalettin Lekesizin Ak Parti İl Başkanı gibi davrandığını söyledi. Milletvekili Mevlüt Dudu, “Vali misin, AKP İl Başkanı mı? Artık bir karar ver. Ya herkesin valisi ol, ya da istifa et, AKP İl Başkanı ol” dedi. Vali Lekesiz'in muhtarlara baskı yaptığını söyleyen Mevlüt Dudu, ‘’Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar baskı uygularlarsa uygulasınlar Hatay halkı gereken cevabı 30 Mart’ta verecektir.” ifadelerini kullandı.

    CHP Erzin İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis üyeleri için tanıtım toplantısı düzenledi. Atatürk Caddesi üzerinde yapılan etkinliğe Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Büyükşehir Başkan adayı Lütfi Savaş, Erzin Belediye Başkan adayı Ali Büyüker, İlçe Başkanı Ali sarar ve partililer katıldı.

    "12 YILDA NE VERDİNİZ? BUNDAN SONRA NE VERECEKSİNİZ?"

    30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler ile ilgili olarak Hatay’da yapılan yarışa dikkat çeken ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in devletin gücünü kullandığını söyleyen CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, “Eski Adalet Bakanı yalan yanlış politikalarına şimdi de devlet gücünü katmaya çalışıyor. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diyen atamız ne güzel söylemiş. Sen 12 yıl Hatay'ı her konuda geri götüreceksin, şimdi kalkmış ben Hatayı ilk 5 ilden biri yapacağım diyorsun. Hatay halkı artık bu palavraları kabul etmiyor. Kalkmış bir de umut tacirliği yapıyorsun. Yok, 50 bin işçi alacakmışsın, 60 bin işçi alacakmışsın. Türkiye'nin beşte birini oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bile bu kadar çalışan yok. İnsanlarımızın umutlarıyla oynayarak bir yere varmayı hesap edenler boyunun ölçüsünü 30 Mart’ta alacaklardır.’’ şeklinde konuştu.
    
    "HATAY VALİSİ AK PARTİ İL BAŞKANI GİBİ ÇALIŞIYOR"

    Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in Ak Parti İl Başkanı gibi görev yaptığını iddia eden Mevlüt Dudu, ‘’Bütün bu yalanlara şimdi de devletin gücünü ekleyerek Türkiye’de yarattıkları korku imparatorluğunu Hatay’da hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bunu için de valilik makamının gücünü kullanıyorlar. Muhtarlarımızdan gelen şikayetler artarak devam ediyor. Valilik makamının gücü de, eski Adalet Bakanı'nın hukuksuzlukları da, umut tacirliği de kendilerini kurtaramayacaktır. Herkes ne ekerse onu biçer. 12 yıldır bunların ektikleri ortada. Artık vatandaşlarımız da bu baskıları kabul etmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar baskı uygularlarsa uygulasınlar Hatay halkı gereken cevabı 30 Mart’ta verecektir.” dedi.

    Konuşmaların ardından Belediye Meclis üyeleri tek tek kürsüye çağrılarak partililere tanıtıldı. CİHAN

Yorumlar