Milletvekili Işık: Kütahya, Ege bölgesinde küçülen tek il

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya'nın, Ege Bölgesi illeri arasında küçülen tek il olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Işık: Kütahya, Ege bölgesinde küçülen tek il

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya'nın, Ege Bölgesi illeri arasında küçülen tek il olduğunu söyledi.

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, TÜİK tarafından açıklanan nüfus oranlarını parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Işık, Türkiye nüfusunun yaklaşık 77 milyona ulaştığını ancak Kütahya'nın 2 Bin eksildiğini belirterek, "TÜİK, Türkiye nüfusuna ilişkin resmi verileri açıklandı. Ülkemizin genel nüfusu yaklaşık 77 Milyona ulaşırken maalesef ilimizin nüfusu 2 bin kişi daha azalarak 574 Bin'den 572 Bine düştü." dedi.

Düşen nüfusun son derece önemli olduğunu, Ege Bölgesi illeri arasında diğer illerin nüfus oranının arttığını ancak Kütahya nüfusunun düştüğünün altını çizen Işık, açıklamalarında şunları söyledi: "Bu durum, ilimiz açısından son derece önemlidir ve hepimizin, üzerinde düşünmesi gereken bir durumdur. İlimizin bir diğer özelliği Ege Bölgesi illeri içerisinde maalesef küçülen tek il durumunda olmasıdır. Komşu illerimizin tamamı nüfusunu artırırken, Kütahya ilinin nüfusunun düşmesi, Kütahya'da siyaset yapan tüm ilgililerin üzerine düşmesi gereken önemli bir konudur. Bu nedenle biz tüm projelerimizi Kütahya'nın büyütülmesi ve gençlerin Kütahya'da kalarak nüfusa katkıda bulunması yönünde değerlendiriyoruz. Özellikle ilin nüfusunun büyütülmesi gençlerin istihdamı ile mümkündür. Maalesef Kütahya, son 11 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde elindeki kamu kuruluşlarını, özelleştirme adı altında elinden çıkarması ile bu istihdam kaynaklarını küçültmüştür. Bunun da nüfusa etkisi bu şekilde olmuştur."

İKİNCİ BASAMAK HASTANESİ OLMAYAN TEK İL

Sağlık Bakanlığı'nın, 2010-2013 yatırım programında 500 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yatırım programına dahil edildiğini ancak il siyasilerinin çekilmeleri ve yanlış kararları nedeniyle yapılamadığının altını çizen Işık, "Sağlık Bakanlığı'nın 2010-2013 yılı yatırım programına dahil edilmiş 500 yataklı devlet hastanesi ilin siyasilerin birbirleri ile olan çekişmeleri ve yanlış kararları nedeniyle bugün elden kaçmıştır. Bundan sonra yeni yapılacak hastanelerle ilgili çalışmaların takipçisi olacağız. Kütahya, 81 il içerisinde ikinci basamak hastanesi olmayan tek ildir. Bunun vatandaşa yansıması, pahalı sağlık hizmetleri yönündedir. Birçok doktoru il genelinde bulunmayan Kütahya, biran önce bu eksiklikleri gidermek için hepimizi çalışmaya davet etmektedir." diye ifade etti.

"GERÇEĞİ VATANDAŞLARDAN SAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Eksik sağlık personelinin tamamlanması gerektiğini söyleyen MHP Milletvekili Işık, AK Parti milletvekillerine çağrıda bulunarak, yapılamayan tayinlerin bir an önce yapılmasını söyledi. Işık, AK Parti Kütahya milletvekillerinin Kütahya'yı sağlıkta eskiye göre daha iyi noktaya getirdiklerini söyleyerek, gerçeğin vatandaşlardan saklandığını söylediği konuşmasında, şunları kaydetti:

"Buradan iktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum. İlde bulunmayan doktorların bir an önce tayinlerini yaptırınız. İlçelerimizde bulunmayan doktorların mutlaka tayinlerini yaptırınız. Sağlık personeli eksikliğini bir an önce gideriniz. İlimizde doktor bulamadığı için yeterli personel bulamadığı için burada tedavi olmayan ve başka illere gitmek zorunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyetine çözüm bulun. Sayın milletvekilleri, demeçleri ile sağlıkta Kütahya'yı eskiye göre daha iyi noktaya getirdik derken, hak ettiğini alamayan bir il ve hastanesi bulunmayan tek il olduğu gerçeğini vatandaşlarımızdan saklamaya çalışıyorlar. Bugün hematolog yoktur. Çocuk nefroloğu yoktur. Bir çok böbrek hastası vatandaşar, Kütahya'da doktor bulunmadığı için Kütahya'dan başka illere taşınmak zorunda ve oralarda ciddi mağduriyetler çekmektedirler."


CİHAN

Yorumlar