Milletvekili Demiröz: Tarım hükümet eliyle çökertildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi İlhan Demiröz, “Türkiye’de tarım, desdekleniyormuş gibi yapılarak hükümet eliyle çökertildi” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Demiröz: Tarım hükümet eliyle çökertildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi İlhan Demiröz, “Türkiye’de tarım, desdekleniyormuş gibi yapılarak hükümet eliyle çökertildi” dedi. CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TBMM’de süren 2014 yılı bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi hakkında görüşlerini açıkladı.

Demiröz, konuşmasında, “2014 yılı bütçesinin içerisinde işçi yok, emekli yok, dul, yetim yok, memur yok, çiftçi ve köylü de yok; gözden çıkarılan çiftçi kardeşlerimizin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları giderecek bir pay, bir kalem, bir ödenek yok” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in sürekli pembe tablolar çizdiğini söyleyen, Demiröz, sözlerine şöyle devam etti: “Bakan Eker, sık sık Türkiye’nin dünyanın 7’nci büyük tarım ekonomisi olduğunu söylüyor. Tamam, kabul ettik, 7'nci ama Türkiye'de kişi başına düşen çiftçi geliri açısından dünyada 22'nci sıradayız. Bakan bunu da söylesin. Türkiye'de 3 bin 500 dolar civarında olan kişi başına çiftçi için gelirin, Kanada'da 43 bin, Fransa'da 41 bin, Hollanda'da 33 bin, ABD'de 31 bin dolar.” CİHAN

Yorumlar