Milletvekili Bal: Şiddet kullananlara dikkat edelim

Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı'yı ziyaret etti. Çarşı’nın demokratik bir duruş sergilediği için yanlarında olduğunu ifade eden Bal, Gezi yıldönümünde şiddet kullananlara karşı dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Bal: Şiddet kullananlara dikkat edelim

Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı'yı ziyaret etti. Çarşı’nın demokratik bir duruş sergilediği için yanlarında olduğunu ifade eden Bal, Gezi yıldönümünde şiddet kullananlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti’den istifa eden milletvekillerinden İdris Bal, Gezi olaylarının yıldönümünde Beşiktaş’ta taraftar grubu Çarşı’yı ziyaret etti. Grubun liderleriyle sokaklarda gezen Bal, esnaflarla da sohbet etti.

Ziyaretinin tesadüf olmadığını ifade eden Bal, “Çarşı grubunu taktirle takip ediyoruz. Türkiye’de nasıl bir demokratik muhalefet yapılması gerektiğini kendileri gösterdi. Milli, demokratça bir duruş ortaya koydular ve örnek oldular.” dedi.

Marjinal gruplarla halkın sesini ayırmak gerektiğine işaret eden Bal, “Marjinal grupları, şiddet kullananları, terör kullananları, dükkanları ve arabaları yakanları hepimiz eleştiriyoruz. Ama diğer taraftan da Çarşı grubu gibi halkı temsil eden, halkın duyarlılıklarını demokratça cesurca ortaya koyabilen grupları tebrik ediyoruz. Zira demokrasi olacaksa halkın sesini birilerinin aktarması lazım.” diye konuştu.

Şiddet kullananlara karşı çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bal, “Haklıyken haksız duruma düşmeyelim. Bu dönem bize şunu öğretti. Eskiden sağ sol ayırımı olurdu. Şu anda o kalktı. Şimdi demokrat olan, evrensel değerlerin yanında olan, diyalogdan, hoşgöründen yana olanlar bir tarafta. Baskıcılar bir tarafta. Demokrat duruşu olanlar kazanacaktır. Ülkemiz için kazanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bal, “Demokrat duruşu olsun sağcı da olsun solcu da. Alevi de olsun sünni de. Müslim de olsun gayrimüslim de olsun.” ifadelerini kullandı.

Çarşı grubu liderlerinden Ayhan Güner de Bal’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Güner, “Bugün herhangi bir günümüzü yaşıyoruz. Bugün bizim bir rönesansımız. İnsanlar bir araya geliyor. Geçmiş Gezi’deki gibi sanatı mizahı konuşuyor. Hayatını kaybedenleri anıyor. Çarşı grubu hiçbir zaman şiddet ve kavgadan yana olmadı. Hoşgörü her zaman olacak. Bu hoşgörüyü polise de devlete de halkımıza da göstereceğiz.” dedi.

Vekilimize de teşekkür ediyoruz. Kendisini taktirle takip ediyoruz.

CİHAN

Yorumlar