Milletvekili Bakır: Bafra Kuş Cenneti’nin çok dikkatli korunmasından yanayım

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Bafra’daki Kuş Cenneti'nin çok dikkatli korunması gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Bakır: Bafra Kuş Cenneti’nin çok dikkatli korunmasından yanayım

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Bafra’daki Kuş Cenneti'nin çok dikkatli korunması gerektiğini belirtti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği öğretim üyeleri Bafra Öğretmenevi'nde 'Çevre Sağlığı' konferansı verdi. Programa katılan Milletvekili Tülay Bakır, “Bafra’da çok büyük oranda tarım yapılıyor. Çiftçilerimiz dikkatsiz değil ama ben tüm dikkatin özellikle sulamada gerek ilaçlamada ve gübrelemede çok dikkate değer şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Bizim üniversitemizin ve yine kamu kurum ve kuruluşlarımızın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yoğun çalışmaları var ama bunlar yetmiyor. Eşi benzeri olmayan Bafra’daki Kuş Cenneti’nin çok dikkatli korunmasından yanayım." diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise OMÜ’nün bu konferans için özellikle Bafra’nın seçilmesinin bu anlamda çok önemli olduğunu, çünkü Bafra'nın ülkenin en önemli ovalarından biri olduğunu söyledi. Katırcı, "Bafra çok yoğun olarak su kullanan, tarım ürünleri yetiştiren ve ülkemize artı değerler kazandıran bir yer. Dolayısıyla buranın temiz bir çevre ve temiz bir toprak ve bunun sonucu temiz ürünlerde de böyle bilimsel bir çalışmanın olması da bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından; Prof. Dr. Yüksel Ardalı 'Geleceğimiz Su', Doç. Dr. Gamze Turan 'Katı Atıklar ve Geri Kazanım', Yrd. Doç. Dr. Burcu Güngör 'Toprak Kirliliği' ve Doç. Dr. Semra Çoruh 'Temiz Üretim' konularında konuşma yaptı. Konferansa; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Doç. Dr. Gamze Turan, Doç. Dr. Semra Çoruh, Yrd. Doç. Dr. Burcu Güngör, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar