'Millete yapılan en ufak haksızlığı helal etmedik'

"Benim şahsım için de 'iadei itibar' deniyor. Bunlara hiç gerek yok. Trabzon'um, Trabzonlu kardeşlerim benim itibarımı korudu, bu bana yeter"

Google Haberlere Abone ol
'Millete yapılan en ufak haksızlığı helal etmedik'
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz kendi adımıza hakkımızı helal ederiz fakat bu vatana, millete yapılan en ufak haksızlığı helal etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz." dedi

Atatürk Alanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde, Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

İl müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın sahne aldığı etkinlikte katılımcılar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişiminde bulunanlara tepki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi ve desteklerini ifade eden sloganlar attı.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, milletin, devletin, demokrasinin ve hükümetin 15 Temmuz'da darbe girişimi yaşadığını anımsatarak, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından, FETÖ'nün asker elbisesi giyinmiş satılmışları tarafından uygulamaya konulan alçakça girişim, milletimiz tarafından püskürtüldü. Asker kıyafeti içerisindeki bu teröristler, kalleşler TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı binamızı ve daha bir çok kritik yeri maalesef bombaladılar." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında ölenlere rahmet, yaralananlara şifa dileyen Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile meydanları dolduran halkı, demokrasi şehitlerini ve onların bıraktığı onurlu mesajı hiç unutmayacaklarını dile getirdi.

Bayraktar, Türk milletinin dünyaya unutamayacağı bir demokrasi dersi verdiğini vurgulayarak, FETÖ'nün hainlerinin, helal süt emmiş ülke evladı Astsubay Ömer Halisdnemir'i, milletin, tankların altına yatacak kadar refleks göstereceğini, milletin kendisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşunu ve ferasetini hesap edemediklerini söyledi.

Saldırıyı hainler yapınca, saldırı vatana olunca insanların parti rozetlerini çıkartarak ay yıldızlı bayrak ile yekvücut olduğunu, yedi düvele, dosta düşmana gösterdiğine dikkati çeken Bayraktar, "Hainler bir bir hesap verecek. Hainlerin artık bu ülkede yaşaması çok zor. Türkiye 1,5 milyar İslam dünyasının umududur. Somali'nin, Myanmar'ın, Bangladeş'in, Afganistan'ın yani tüm mazlum milletlerin umududur." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, Türkiye'nin 14 yılda ekonomisini 4 kat büyüttüğünü, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girdiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu durum üst akıl niteliğindeki deccalları rahatsız etti. 40 yıldır yetiştirdikleri FETÖ hainlerini, teröristlerini devreye soktular fakat kayaya çarptılar, parçalandılar, paramparça oldular. Beklediler ekonomimiz bozulsun, ekonomimiz geriye gitsin ama emellerine ulaşamadılar. Bu millet ayakta alkışlanır, Allah milletimizden razı olsun, zeval vermesin. Devirmeyen her darbe daha da kuvvetlendirir. Bu alçak kalkışma insanımızın birbirine çok daha sarılmasına vesile oldu ve daha da sarılmasına vesile olacaktır."

Türkiye'nin daha sağlam temellerde daha hızlı kalkınacağını dile getiren Bayraktar, istikrar ve daha çok demokrasi ile daha mutlu ve huzurlu yaşanacağına inandığını söyledi.

Bayraktar, FETÖ'nün hain ve gizli emellerini, "eğitim, öğretim, okul, yurt, dersane" diyerek ve insanların en hassas duygularını istismar ederek gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, "Gençlerimizi aldattılar, beyinlerini yıkadılar ama artık bunlara müsamaha, insaf yok. 'Hizmet' adı altında esnafımızdan, tüccarımızdan haraç aldılar, soruların cevaplarını çaldılar, sonunda da milletin uçaklarıyla milletimizi bombaladılar, milletin tanklarını milletin üzerine sürdüler. Bunların PKK'dan farkı var mı? Tabii ki yok." dedi.

Gelinen nokta itibarıyla bir büyük belanın defedildiğini vurgulayan Bayraktar, devlet tarafından millet, vatan eksenli düzenlemeler yapılmak suretiyle milletin geleceğinin teminat altına alınmaya devam edildiğini belirtti.

Bayraktar, hayatı boyunca hep "Allah, la ilahe illallah, vatan, bayrak, millet, çalışmak ve üretmek" dediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Biz kendi adımıza hakkımızı helal ederiz fakat bu vatana, millete yapılan en ufak haksızlığı helal etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz. Benim şahsım için de 'iade-i itibar' deniyor. Bunlara hiç gerek yok. Trabzon'um, Trabzonlu kardeşlerim benim itibarımı korudu, bu bana yeter. Hiçbir talebim yok, hiçbir şey istemiyorum, bana Trabzonlular yeter. 23 gündür adeta demokrasi şöleni tarzında sürdürdüğünüz mitingler için teşekkür ediyorum."

Yorumlar