Mili ve Mizo Erzurumluları sağlıklı yaşamı anlatacak

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, çocuk ve gençlerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 'Mili ve Mizo' animasyon karakteri oluşturdu. Karakterler, obezite, verem, kanser, sigara ile mücadalenin yanı sıra temiz ve yaşanabilir...

Google Haberlere Abone ol
Mili ve Mizo Erzurumluları sağlıklı yaşamı anlatacak

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, çocuk ve gençlerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 'Mili ve Mizo' animasyon karakteri oluşturdu. Karakterler, obezite, verem, kanser, sigara ile mücadalenin yanı sıra temiz ve yaşanabilir bir çevre için eğitici etkinliklerde bulunacak.

Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda 'Mili ve Mizo Projesi' tanıtımı yapıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü ve Açık Öğretim Fakültesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Elçileri Derneği işbirliği ile planlanan 'Mili ve Mizo Projesi'nin ön tanıtımı yapıldı.

Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi Deri Hastalıkları uzman hekimlerinden Nurhan Döner'in sözlerini yazıp, bestelediği sağlık temalı şarkılar Mili ve Mizo karakterlerni tarafından seslendirildi. Mili ve Mizo genç ve çocukları sağlık konusunda eğitecek. Toplum sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla milo ve mizo karakterleri çocuk ve gençleri kanser, obezite, sigaranın zararları konusunda aydınlatılacak.

Halk Sağlığı Müdürü Doktor Cumhur Hakkı Çankaya, toplum sağlığı çevre duyarlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla söz konusu hayali karakterlerin oluşturulduğunu ifade etti. Çocukların ve gençlerin seveceği mili ve mizo karakterlerinin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındakilere hitap edeceğine işaret eden Doktor Çankaya,"Sağlık çok önemli. Özel olarak hazırlanıp, tasarlanan mili ve mizo karakterleri il merkezinde, ilçelerde ve komşu illerde sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirme etkinliklerine gelecek eylül- ekim ayından itibaren katılacaklar. Ayrıca bu iki karakterle ilgili eğitim içerikli video klipler çekilerek, okullara dağıtılacak." dedi.

Çankaya, Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi'nde deri hastalıkları uzman hekimi olarak görev yapan Nurhan Döner'in sözlerini yazıp, bestediği ve seslendirdiği sağlık temaları şarkıları eğlenceli biçimde sunacaklarına da vurgu yaptı. İlk etapta Mili ve Mizo karakterlerinin canlı müzik eşliğinde, hareketlenmenin önemi üzerine,'Hareket nerede bereket orada', sağlıklı beslenme üzerine,'Çok yedim şiştim pişmanım', hijyen üzerine,'Tertemiz', tütün ürünleriyle mücadelede 'Dumansız hava sahası, dudaktaki zehir' isimli şarkıları seslendirdiğine değindi. Eğitimde görselliğin ve şarkının önemini sözlerine ekleyen Halk Sağlığı Müdürü,"Hareketli, sağlıklı bir yaşam için eğitim şart. Yetişen yeni nesillerin ilgi ve dikkatini çekecek, onlarla interaktif bir iletişim kuracak olan mili ve mizo karakterlerimizin başarılı bir eğitim süreciyle kaliteli bir hayat için ciddi adımlar atacaklardır" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar