Midyat’ta sanayi sitesi esnafı isyan etti

Mardin Midyat Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulmak isten baz istasyonu esnafın tepkisine neden oldu. Bir araya gelen kalabalık grup daha sora sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve bir türlü bağlanamayan telefon hatları için tepkilerini dile getirdi. &

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta sanayi sitesi esnafı isyan etti

Mardin Midyat Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulmak isten baz istasyonu esnafın tepkisine neden oldu. Bir araya gelen kalabalık grup daha sora sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve bir türlü bağlanamayan telefon hatları için tepkilerini dile getirdi.

    Midyat-İdil çevre yolunda bulunan küçük sanayi sitesinde özel bir GSM operatörüne ait baz istasyonu kurulma çalışmaları esnafın tepkisiyle durduruldu. Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Abdullah Akçay, istasyonun kurulmayacağını açıklayarak, esnafları sakinleştirdi.

    Bir araya gelen bir grup esnaf, daha sonra sık yaşanana elektrik kesintileri ve sanayiye taşındıkları günden bu yana bir türlü bağlanmayan telefon hatları için açıklamada bulundu. Esnaflar adına açıklamada bulunan Kemal Dilekçi, “Burada esnaflar baz istasyonun kurulmasını istemiyor. Aşırı duman, yağ ve toz zaten var. Baz istasyonu da zehir saçtığı için istemiyoruz.” dedi.

    Türk Telekom hatlarının uzun zamandır bağlanmadığı ve internet bulunmamasına ve sık sık yaşanan elektrik kesintilerine de tepki gösteren Dilekçi, “ Bir yıla yakındır telefon sorunumuz çözülmüyor. Eletirlerimiz de her gün kesiliyor.” ifadelerini kullandı.

    Baz istasyonunun radyasyon yaymadığını savunan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Abdullah Akçay ise "Birçok yerde evlerin üzerinde mevcuttur. Ben bunu kurulmasına ‘Evet’ dediğim zaman buranın faydasına düşünerek, bazı telefonlar çekmiyor, sıkıntı çekiyorlar. Dolayısıyla biz bunlarla irtibata girdik, bir miktar para aktaracaklar kooperatife. Kooperatifin masrafı, bekçi, sigorta gibi. Para önemli değil ama çok telefon çekmiyor burada. Bu olmadığında insanlar mahrum kalıyor.” dedi.

    "YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ"

    Bir türlü bağlanamayan telefon hatları konusunda sorumluluğun Telekom’da olduğunu ileri süren Akçay “ İnternete baştan beri müracaatımız var, iletim hatlarının döşenmesi için ‘Kanalları açın dediler’ bütün kanalları açtık, borular döşendi, buyurun gelin bağlayın dediğimiz zaman diyorlar ki ‘ Biz bunu devletten satın aldık, istediğimiz zaman yaparız, istemediğimiz zaman yapmayız. Kaymakamı devreye koyduk, boş, valiyi koyduk, boş, belediye başkanını koyduk, boş. Ne yapacaksın söyle?” şeklinde konuştu. Akçay, son olarak baz istasyonunun kurulmayacağını belirtti.

    Öte yandan Telekom Mardin İl Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, telefon abone müracaat sayısının 10 kişinin altında olduğu açıklandı. Yaklaşık 2 yüz esnafın işyerinin bulunduğu küçük sanayi sitesinde hizmet alacakların sayısında artış olması durumunda hizmet götürmeye hazır olduklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar