Midyat’ta öğrencilerden Kutlu Doğum programı

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman,...

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta öğrencilerden Kutlu Doğum programı

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürü Abdulkadir Altay, Okul Müdürü İsamettin Aksoy, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program daha sonra 11. sınıf öğrencilerinden Eyyüp İnan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından kürsüye gelen mesleki ders öğretmenlerinden Abdulbaki Deniz bir konuşma yaptı. Deniz “Dünya ve ahirette saadete, huzura vesile, rahmet ve mağfiret Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşriflerinin 1443’ncü yılını idrak ve ihya münasebetiyle Allah rızası için toplanmış bulunmaktayız. Peygamberlik silsilesinin son halkası teşkil eden ve gelip geçen bütün peygamberlerin güzel hasretlerini, insani ve dini ilke ve prensiplerini 63 yıllık hayatı boyunca insanlığa en güzel örnek olarak sunan Hz. Muhammed (sav)’i anmak anlamak ve örnek alınmasını sağlamak en önemli dini ve insani yükümlülüğümüzdür.” şeklinde konuştu.

Program şiir dinletisi ve slayt gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından oluşturulan korunun Kürtçe, Arapça ve Türkçe okudukları ilahiler büyük beğeni toplarken, tiyatro gösterisinin ardından etkinlik sona erdi. CİHAN

Yorumlar