Midyat’ta görme engellilerinin büyük başarısı

Mardin’in Midyat ilçesinde Kocatepe İlkokulu görme engelliler sınıfında okuyan öğrenciler okuma-yazma konusunda göstermiş oldukları başarıdan dolayı büyük takdir topladı. Okul idaresi tarafından özel ilgi gösterilen öğrenciler yetkililere...

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta görme engellilerinin büyük başarısı

Mardin’in Midyat ilçesinde Kocatepe İlkokulu görme engelliler sınıfında okuyan öğrenciler okuma-yazma konusunda göstermiş oldukları başarıdan dolayı büyük takdir topladı. Okul idaresi tarafından özel ilgi gösterilen öğrenciler yetkililere teşekkür etti.

Kocatepe İlkokulu’nda eğitim gören görme engelli; Hilal Altunkaynak (8), Kübra Tan(10), Ömer Demir (10) ve Kadir Kul (7) isimli öğrenciler 3 aylık sürede okuma yazmayı söktü. Öğrencilerin başarısı, okul idaresi, sınıf öğretmenleri ve ailelerini mutlu etti. Öğrenciler okuma ve yazmaları geliştirmek için görme engelliler için hazırlanan özel kitaplar ve daktiloya ihtiyaçları bulunuyor. Okula kazandırılan görme engelliler sınıfı için yoğun çaba sarf eden ve öğrencilere özel alaka gösteren okul müdürü Fethullah Bilgiç, “Bu tür öğrencileri eğitim ve öğretime kazandırmak için çok çaba gösterdik. Öğretmenimiz atanmadan sınıfımızı hazır hale getirdik. İşitme engelli çocuklarımız için okulumuzda sınıfımızı hazır hale getirdik. Şuan işitme engellileri için öğretmenimiz bulunmadığından atanmasını bekliyoruz.“ dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında işitme engellileri için öğretmen atanması durumunda mutlu olacaklarını ifade eden Bilgiç, öğrencilerin okuma-yazma başarısından dolayı kendilerini ve öğretmenlerini tebrik etti.

Geçtiğimiz Aralık ayında ataması gerçekleşen Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü mezunu olan sınıf öğretmeni Faysal Orhan ise öğrencilerinin çok azimli olduğunu belirtti. Orhan, “Üç ay gibi kısa bir zamanda okuma-yazmaya geçtik. Çocuklarımız kabartma yazılarla her şeyi okuyabiliyorlar. Türkçe ve matematik derslerinde oldukça başarılıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler kendi imkânlarıyla okula gelirken, okulda eğitim gören diğer öğrenciler tarafından da özel ilgi görüyor.

Görme engeli öğrencilerden Kübra Tan ise “Çok güzel bir duygu, okumaya geçtiğim için hem mutluyum hem de memnunum. Ailem çok sevindi, bana ‘Aferin’ dedi. Eğer gözüm açılırsa doktor olmak istiyorum yada öğretim görevlisi olmayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar