Midyatlı bayanlar Suriyeliler için seferber oldu

Suriyeli mülteciler için Mardin'in Midyat ilçesinde kurulan çadır kentti Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) üyeleri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Midyatlı bayanlar Suriyeliler için seferber oldu

Suriyeli mülteciler için Mardin'in Midyat ilçesinde kurulan çadır kentti Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) üyeleri ziyaret etti. Suriyeliler için başlattıkları yardım seferberliğinde topladıkları kışlık giyim ve battaniyeli kamp yetkililerine teslim etti.

    Yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli sığınmacının bulunduğu çadır kentti NİSADER üyeleri ziyaret etti. NİSADER üyelerinin ‘Suriyeli misafirlerimiz için el ele’ adı altında başlattıkları yardım seferberliğinde yüzlerce parça eşya toplandı. Minibüsler ve kendi araçlarıyla topladıkları yardım malzemelerini kampa getiren bayanlar burada temsilen 2 yetim aileyi giydirdi. Ardından topladıkları giyim, battaniye, ayakkabı ve el örgülerini kazakları kampın lojistik birimine teslim etti.

    Suriye’nin İdlip kentinde eşini kaybeden ve 4 çocuğu babasız kalan anne karşılaştığı manzara karşısında çok duygulandı. Bu sırada yardım gönüllüleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

    Başlatılan yardımı çok anlamlı bulduğunu belirten Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün eşi Ayşegül Bingöl, çalışmaya destek veren ve katkıda bulunan Midyatlı bayanlara teşekkür etti.

    NİSADER Başkanı Nevin Yücel ise çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtirken Suriyeli misafirleri memnun etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

    Gönüllüler daha sonra yapılan çalışmanın ardından sığınmacıların kampından ayrıldı. CİHAN

Yorumlar