MHP’lilerden polise çiçekli karşılama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih İlçe Başkanlığı üyeleri, mesaisine başlamak için emniyete gelen polisleri çiçeklerle karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP’lilerden polise çiçekli karşılama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih İlçe Başkanlığı üyeleri, mesaisine başlamak için emniyete gelen polisleri çiçeklerle karşıladı. Emniyetteki tasfiyelere dikkat çeken MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel de “Hiç kimse siyasi hırs ve emellerini ikbal beklentilerin polis teşkilatı üzerinden yapmaya kalkışmamalıdır.” dedi.

MHP Fatih İlçe Başkanlığı kadın üyeleri, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yer değiştirme, görevden alma gibi uygulamalarla yıpranan polise destek eylemi yaptı. MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel’in da aralarında bulunduğu bir grup partili saat 08.00’da Vatan Caddesi’ndeki İstanbul emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Polise olan güven ve desteklerini göstermek için buraya geldiklerini ifade eden Metin Örel, “Ne yazık ki, 17 aralık 2013 yolsuzluk operasyonundan sonra basında sürekli ‘emniyette deprem’ adı altında çıkan haberler, sayıları neredeyse 10 binleri bulan zamansız görevden almalar ve yer değiştirmeler polisimizin moral motivasyonunda bozulmalara sebep olmuştur. Sadece teşkilat mensupları değil aileleri de bu üzüntüden bu aykırı uygulamadan nasibini almışlardır. Teşkilat mensupları en alt kademedeki memurundan en üst derecedeki müdürüne kadar tedirgin edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Emniyetteki tasfiyelere dikkat çeken Örel, “Soruyorum sizlere bu şekilde sindirilen bir teşkilatın iktidarın veya iktidara yakın kişilerin yapabilecekleri hukuksuzluklara karşı koyması mücadele etmesi mümkün müdür? İktidarların polisin üzerinde bir baskı oluşturmasına izin verilmemelidir. İktidarlar geçici, ama polis teşkilatı kalıcıdır. 17 aralık tarihine kadar kahraman olarak gösterilen bir teşkilat bir gün de mi kötü ve paralel yapının emrinde olmuştur. Böyle bir paralel yapı varsa bugüne kadar bu yapı tespit edilememiş de 18 aralık itibariyle mi tespit edilmiş ve binlerce teşkilat mensubu ve aileleri mağdur edilmiştir. Hiç kimse siyasi hırs ve emellerini ikbal beklentilerin polis teşkilatı üzerinden yapmaya kalkışmamalıdır. Emniyet teşkilatının yapısının bozulmasına müsaade edilmemelidir. Polis teşkilatı 12 Eylül öncesi gibi gruplara ayrılmamalıdır. Bir olmalı, birlik olmalı, milletinin ve devletinin hizmetinde olmalıdır.” dedi.

Açıklamanın ardından emniyet müdürlüğü girişine gelen MHP’li kadınlar, mesaiye başlamak için gelen polislere çiçek verdi. Bazı polisler kendisine uzatılan çiçeği alırken bazıları da almadan geçti. Ellerindeki diğer çiçekleri emniyet müdürlüğünün duvarına bırakan partililer daha sonra olay yerinden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar