MHP'li Yılmaz: Türkiye parti devletine gidiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla ilgili 4 bakanı feda edeceğini ancak, konunun başka yerlere sıçramasından korktuğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yılmaz: Türkiye parti devletine gidiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla ilgili 4 bakanı feda edeceğini ancak, konunun başka yerlere sıçramasından korktuğunu belirtti. Yılmaz, "Sen polisin yediği lahmacunla uğraşana kadar Bakanlar Kurulu'ndaki bakanların aldığı rüşveti anlat. Tamamen bir parti devletine gidiyoruz." dedi.

    Partisince Adana Büyük Sürmeli Otel'de düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Yılmaz, hükümetin rüşvet ve yolsuzlukla ilgili yargı ile emniyet teşkilatına yönelik müdahalesini eleştirdi. Türkiye'nin tek adamlık ve parti devleti anlayışıyla idare edilmeye çalışıldığını anlatan Yılmaz, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluklarla ilgili operasyonun ardından savcıların ve operasyonu yapan emniyet güçlerinin değiştirilebileceğini dile getirdiklerini ifade ederek "Artık yolsuzluk Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün kılcal damarlarına işlemiş. Eğer o yolsuzluk soruşturması sağlıklı bir şekilde yürüseydi bunun ucu nereye gidecekti, onu iyi düşünmek lazım. Çünkü bunun ucu en tepeye ulaşıyor." dedi.

    Allah'a inancı ve adalete güveni olan birinin korkmasına gerek olmadığını ifade eden Yılmaz, "Boğazınızdan bir şey geçmemişse tanklarla da gelseler size yapabilecekleri bir şey yok. Alnı ak ve başı dik olan savcıya, polise operasyon yapmaz. Cumhuriyet tarihinde bu olmamış." diye konuştu.

    "MART KEDİSİ GİBİLER"

    MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise "Şimdi 3 tane bakanın oğlu, evlerinde yatak odalarında bilmem kaç tane kasa, kasaların içi para dolu, hatta yetmemiş ayakkabı kutularına para doldurmuşlar. Bunlara operasyon yapılınca 'bize komplo kuruyorlar' diye çıkıp bağırıyorlar. Çok özür dilerim ama aynı mart kedisi gibi bunlar. İnsanda birazcık ar olur, utanma olur." ifadelerini kullandı.

    ‘GÜLE GÜLE OMARIM’ DİYECEĞİZ
    
    Varlı, demokrasinin olduğu yerde insanların oy kullanıp ülkeyi yönetecek insanları seçeceğini belirterek AKP'nin PKK pazarlığı ile hırsızlık yaptığını insanlara anlatamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "PKK ile pazarlık yaptıklarını söyledik. Çıkıp 'ispat etmezseniz şerefsizsiniz' dediler. Bir hafta sonra ses kayıtları çıkınca ortaya, 'Ben gönderdim, benim özel temsilcim' diyerek adeta o şerefsizliği kendi boyunlarına asmış oldular. Ama bunların sonu geldi. Bu operasyonla bunlar artık daha fazla dayanamazlar. Çünkü bunlar hain dediğimiz zaman insanları çok fazla inandıramıyorduk. Oslo görüşmeleri ve PKK ile pazarlık ortaya çıktı, insanlar bunu gördü. Bunlar hırsızlık yapıyor dediğimiz de insanları çok fazla inandıramıyorduk. Çünkü din eksenli siyaset yaptıkları için 'bunlar Müslüman, hırsızlık yapar mı diyorlardı. İşte ortaya çıktı. Allah'ın izniyle 30 Martta 'Güle güle Omarım' diyeceğiz ve davul zurnayla göndereceğiz."

    Varlı, MHP'li milletvekillerine yönelik şantaj içerikli kasetler yayınlanırken Başbakan'ın "Ne özeli, genel genel" dediğini hatırlatarak "O zaman bu işleri yapanların kim olduğunu sen bilmiyor muydun?" diye sordu.

    Toplantıya, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Adayı Hüseyin Sözlü ile adaylar ve çok sayıda partili katıldı. CİHAN

Yorumlar