MHP’li Yılmaz: Asrın yolsuzluk olayı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'nu asrın olayı olarak değerlendirerek, hükümeti istifaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yılmaz: Asrın yolsuzluk olayı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'nu asrın olayı olarak değerlendirerek, hükümeti istifaya davet etti.

Seyfettin Yılmaz, 4 bakanın çocuklarının içinde bulunduğu böyle bir olayın dünyada benzerinin olmadığını kaydetti. Sadece Çin’de yapılan ve 2 bakanın karıştığı bir operasyonun bulunduğunu aktaran Seyfettin Yılmaz, “Orada 2 bakan istifa etmiş. Bizde 4 bakan var bu işin içinde. Ayrıca hükümete yakın işadamları da bu çarkın içinde. Ucu nereye dayanacağı belli olmayan bir operasyon. Ancak ucu nereye giderse gitsin mutlaka yolsuzluklar ortaya çıkarılmalı.” dedi.

OPERASYONU YÜRÜTEN SAVCILARA YÖNELİK OPERASYONDAN ENDİŞELİYİM

    Rüşvet ve yolsuzluk iddialarında Başbakan’ın en gözde 4 bakanının da isminin geçmesinin operasyonu yürüten savcı ve emniyet mensuplarına yönelik bir baskı olacağını aktaran Milletvekili Yılmaz, “Kamuoyunun dikkatinin buraya yönelmesi gerek. Savcıya dışarıdan gelecek müdahalelere karşı dikkatli olunmalı. Böyle büyük yolsuzluğun üzerinin örtülmemesi gerekir. Bununla ilgili daha önce gensoru vermemize rağmen oylarıyla akladılar. Dün söylediklerimiz ortaya çıkıyor. Çok büyük bir yolsuzluk ve rüşvet çarkı var. Başbakan'ın gözdesi 4 bakanın ismi geçiyor. Savcı ve ekibine yönelik Adalet Bakanı ve Başbakan üzerinden bir operasyon yapılacağı yönünde endişelerim var. Kamuoyunun buraya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ucu nereye varacaksa varsın. Temiz toplum gereği her şeyin ortaya çıkmasını istiyoruz. Hepsinden önemlisi hükümetin derhal istifa etmesi gerek.” diye konuştu.

    CHP, SORUŞTURMAYI YAKINDAN İZLİYOR

    CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu partinin yakından takip ettiğini söyledi. CHP’de konuyla ilgili bir kriz masasının oluşturulduğunu açıklayan Develi, “Biz hem KİT Komisyonu, hem de CHP olarak hükümetin ilgili bakanlıklarında ve kuruluşlarında buna benzer iddiaları 2.5 yıldan buyana dile getiriyoruz. Savcılığın harekete geçerek, bu ve buna benzer iddialar konusunda soruşturma başlatması Türkiye’nin demokratikleşmesi ve yolsuzlukların üzerine gidilmesi noktasında önemli bir gelişme olarak görüyorum. Biz zaten hükümetin içindeki bir takım kurum ve kuruluşlardaki ihalelerde, satın alımlarda ve hizmet alımlarda bu tip sakat anlayışların olduğunu KİT Komisyonu’nda ve Meclis Genel Kurulu'nda ısrarla dile getiriyorduk. Zaten bu partimizin yetkili kurulları açıklamalarıyla da ‘bu iş nereye kadar gidecekse gitsin, kimi kapsayacaksa kapsasın; ama mutlaka sonuç alınsın’ anlayışında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.

    CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ise çok sayıda gözaltının olduğu soruşturmayı yakından izlediklerini hatırlattı. Konuyla ilgili partide 3 kişilik milletvekiliyle bir kriz komisyonunun oluşturulduğuna işaret eden Demirçalı, “Artık şunu görüyoruz: Bence Başbakan bir an önce istifa etmeli. Ülkeyi yönetecek noktada değil. Şu anda bir yönetim zafiyeti yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir iktidar içinde böyle kontrolü kaybetmiş, kendi kendisine operasyon yapan bir pozisyona düşmüştür. Artık topluma güven vermeyen bir yönetimle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar