MHP'li Yıldız: Gerilimin düşmesi için İhsanoğlu cumhurbaşkanı olmalıdır

MHP Bafra eski ilçe başkanı Hamdi Yıldız, "Toplumun hemen hemen her kesimden destekle aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halkımızın oylarıyla 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile gerilimli günlerin sona ermesi ve...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yıldız: Gerilimin düşmesi için İhsanoğlu cumhurbaşkanı olmalıdır

MHP Bafra eski ilçe başkanı Hamdi Yıldız, "Toplumun hemen hemen her kesimden destekle aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halkımızın oylarıyla 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile gerilimli günlerin sona ermesi ve dengelerin sağlanması gerçekleşebilir." dedi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye’de gerilimin düşürülmesi için bu konuda atılacak en önemli adımında tecrübesi, vizyonu, uzlaşmacı kişiliği, sevgi ve saygıya önem vermesi, çok farklı siyasi görüşlerin ortak adayı olması ile 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesiyle olacağına inanıyorum. Sözlerimin AK parti tabanı ile bir ilşkisi yoktur. Partilerde ki insanlar bu milletin güzel insanlarıdır. AK Parti içinde de her partide olduğu gibi güzel insanlarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız var. 12 yılda elbette bir şeyler yapılacak. Milletimiz Başbakana hiçbir genel başkana verilmemiş destek verdi. Ama fakirin daha fakirleştiği de bir gerçek. Köylümüz aradan çıktı. Türk tarımı bitme noktasına geldi. İnsanlarımız sosyal yardımlaşma fonuna mahkum edildi. 14 milyon insanımız yeşil kartlı. İşsizlikte büyük boyutlara ulaştı. Dış ticaret açığı her gecen gün büyüyor. Öyle herşey güllük gülistanlık değil. Bunların ekonomiye olumsuz yansımaları görülmeye başlayacaktır. Bugüne kadar Cumhuriyetin bütün kazanımları özelleştirme ile sayılarak kaynak bulundu. Defalarca aflar çıkartılarak kaynaklar sağlandı. Şimdi önümüzde dengelerin sağlanması, Patlamaya varan kutuplaşma ve bölünme felaketinin önlenmesi için bir fırsat var. Toplumun hemen hemen her kesimden destekle aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halkımızın oylarıyla 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile gerilimli günlerin sona ermesi ve dengelerin sağlanması gerçekleşebilir. Başbakanın Prof. Dr Ekmeleddin İhsanoğlu için nankör, saksı, muhatap almıyorum gibi her muhalif lidere yaptığı gibi kaba saba ifadelerini ise kınıyorum. Bu işler nutukla olmuyor. Her seçimde İsrail ile danışıklı dövüşle olmuyor. 9 masum insanımızın şehit olduğu Marmara gemisine son dakikada AK Partili milletvekillerinin neden binmediğini halkımızın sorgulaması gerekir. Marmara gemisine saatlerce baskın yapılırken televizyonlar bu vahşeti canlı verirken, hükümetin oraya niye bir uçak ya da helikopter yollamadığını halkımızın düşünmesini rica ediyorum. Seçim süreci devam ediyor. Türkiye’nin bulunduğu şartlar ortada. Halkımızı daha çok bilgilendirmek gerekir. Baframızda ki partiler artık sahaya inmeli. Bilbordlar kullanılmalı, basınımız ile çalışmalı, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için bir seçim otobüsü tutulmalı, mahallerimiz gezilmeli. Ben inanıyorum milletimiz yaklaşan karanlığı ve felaketi görmektedir. Milletimize ulaşmak gerekir. 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 yılı haziran ayı içinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine hazırlanmalı. Bunun için hepimiz hiçbir beklenti içinde olmadan elini, bedeni ve yüreğini taşın altına koymalı en iyi sonucu almak için MHP’nin ve teşkilatlarının emrinde olmalıyız. Zaman makam, mevki ve nefis yapma zamanı değildir." dedi.

CİHAN

Yorumlar