MHP’li Yeniçeri: Yönetmelik, AKP’nin adi kulluk yönetmeliği haline geldi

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yeniçeri: Yönetmelik, AKP’nin adi kulluk yönetmeliği haline geldi

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi. Yeniçeri, “Bugün adli kolluk yönetmeliği iktidarca kullanılan AKP’nin adi kulluk yönetmeliği haline gelmiş bulunmaktadır.” dedi.

Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişikliği eleştiren Yeniçeri, “Adli kollukla yapılan değişiklikle soruşturma bilgi ve belgelerinin mülki amirle paylaşılması zorunluluğunu da getiriyor. Mülki amirler yürütmenin bir parçasıdır. Bu değişiklikten sonra savcıların yürütmenin bilgisi dışında soruşturma yapması mümkün olmayacaktır. Bundan böyle bakan ya da yüksek bürokrat hakkında gizli soruşturma yapma imkanı ortadan kalkmış olacaktır. Bugün adli kolluk yönetmeliği iktidarca kullanılan AKP’nin adi kulluk yönetmeliği haline gelmiş bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN’IN TÜFEKLİ FOTOĞRAFINA TEPKİ

Başbakan Erdoğan’a, dün katıldığı Giresun mitinginde bir av tüfeği hediye edilmişti. Özcan Yeniçeri, Başbakan’ın av tüfeği ile çektirdiği fotoğrafı göstererek, şunları söyledi: “Bu nasıl bir görüntüdür. Burası Bağdat mı? Yanındaki Saddam mı? Elinde tüfeği olan kimdir? Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı demokratik hukuk devletindeki bir başbakan bu tür tüfeklerle alanlarda böyle bir resim vermesinin anlamı nedir? Tehdit mi ediyorsun sayın Başbakan? Bunu çok yüksek sesle soruyorum ve cevabını bekliyorum.”

KEFENLİ KARŞILAMAYA TEPKİ

Ayrıca, Başbakan’ın, kefen giyerek bir grup tarafından karşılanmasını senaryo olarak nitelendiren Yeniçeri, “Ne oluyoruz sayın Başbakan. Ne yapmak istiyorsunuz? Kefenle tüfekle kime hangi mesajı veriyorsunuz? Bunların tamamı senaryo. Bunlar bindirilmiş kıtalar. AKP il başkanları ve görevlileri bu şekle getirerek Başbakan’ın önüne çıkarmaktadır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar