MHP’li Vural’dan, müdürün ifadeye gönderilmemesine tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Emniyet Müdürü’nün, İstihbarat Şube Müdürü’nü, savcının çağırmasına rağmen ifadeye göndermemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural’dan, müdürün ifadeye gönderilmemesine tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Emniyet Müdürü’nün, İstihbarat Şube Müdürü’nü, savcının çağırmasına rağmen ifadeye göndermemesine tepki gösterdi. Vural, “Eğer bir sızdırma yapmamışlarsa niye ifade vermesinin önü kesilmektedir? Emniyet müdürünün, bir müdürün ifade vermesini engellemesi yeni bir suç üstüdür.” ifadesini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Vural, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soruşturmanın engellenmesine yönelik hareket edenlere karşı bütün imkanları ile mücadele edeceklerini belirten Vural, “Nasıl bir karartma yapılırsa yapılsın, medya nasıl susturulmak istenirse istensin, nasıl baskı yapılırsa yapılsın ama gerçekler ve hakikatler ortaya çıkacaktır ve kimse saklayamayacaktır. AKP, hükümet asrın yolsuzluğunu sulandırmaya, engellemeye ve saptırmaya devam etmektedir. Adli Kolluk Yönetmeliği ile yolsuzluk ve hortumculuk işlerini kendisine bağlayan Başbakan, şimdi de fiili olarak bu soruşturma üzerinde engelleme çalışmalarını devam ettiriyor. Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, aynen MİT yasasında yapılan değişiklik gibi yasa dışı işlerin üstünü örtmek ve yasa dışı işlerden haberdar etmesini temin etmektir. Bu, karda yürüyüp de izini silmek amaçlı hazırlanmış bir Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğidir. Hukuka yapılan bu darbe yetmediği gibi şimdi de yargının fiili olarak görevi engellenmektedir. Bundan sonra yapılacak soruşturmaları kendisine bağlayan ve soruşturmanın gizliliğini ortadan kaldıran hükümet, fiili olarak soruşturmaları sızdırmış olduğu ortaya çıkmıştır. Bu soruşturmanın akamete uğraması için hükümetin fiilen soruşturmanın gizliliğini ortadan kaldırmak için özel derin ekipler kurduğu anlaşılmaktadır. AKP’nin derin yapısı iş başındadır. Devletin içinde özel organizasyonlar, AKP, derin devleti çalışmaktadır. Artık devlet hukuka tabi değildir. Artık devletin içinde hükümet özel organizasyonlar kurmakta soruşturmaları sızdırmaktadır. Hükümet çete mantığı ile hareket etmiştir.” diye konuştu.

Savcının çağırmasına rağmen bir istihbarat müdürünün ifadeye gitmemesini eleştiren Vural, “Savcının, özellikle bu soruşturmanın sızdırıldığına dair bir şepheliden bilgi almak isteği, AKP’nin atadığı çakma emniyet müdürü tarafından engellenmiştir. Hükümetin görevlendirdiği bir istihbarat müdürünün bu sızdırmada açığa çıktığı böylelikle açığa çıkmıştır. Eğer bir sızdırma yapmamışlarsa niye ifade vermesinin önü kesilmektedir. Emniyet müdürünün, bir müdürün ifade vermesini engellemesi yeni bir suç üstüdür. İstanbul Emniyet Müdürü, bu yaklaşımı ile hukukun önünü engellemiş ve siyasi hareket etmiştir. Emniyet müdürü tamamıyla hukuku rafa kaldırmıştır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar