MHP’li Vural: Hükümet, operasyonun üstünü örtüp delilleri karartmaya çalışıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümeti, İstanbul’da başlayan operasyonun üstünü örtmek ve delilleri karartmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Hükümet, operasyonun üstünü örtüp delilleri karartmaya çalışıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümeti, İstanbul’da başlayan operasyonun üstünü örtmek ve delilleri karartmakla suçladı. Vural, “Deliller karartılmak istenmektedir. Amaç ve hedef budur. Neden soruşturmayı başlatan bu müdürlerin neden bu sorguda yer alması engellenmiştir ?” ifadelerini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün başlayan İstanbul merkezli operasyonun hukuk devleti çerçevesinde yürütülmesini isteyen Vural, “Bu süre içinde ne yargısız infaz ne de yargıya müdahale edilmelidir. Şeffaflıkla bu süreç içerisinde tüm bilgi ve belgeler vatandaşlarımıza ulaştırılmalı. Vatandaşlarımızın hakkına hukukuna uzanan kirli eller deşifre edilmelidir. Bu operasyonu itibarsızlaştırmak için siyasi bir dezenformasyon yandaşlık anlayışı ile başlatılmış olduğunu müşahede etmiş bulunmaktayız. Hükümet, bu operasyonu etkisizleştirmek için baskı ve tehdit ile yönlendirmek için çalışmaktadır. Polis müdürlerinin görevden alınması bu operasyonun üstünü örtmeye yönelik fiili bir müdahaledir. Hukuk devletinde suç ve suçluyla mücadele edilen kamu görevlilerine yönelik tehdit bizatihi hükümet tarafından yapılmaktadır. Polis müdürlerinin görevden alınması ve bu süre içinde gözaltında sorgulamadan çıkartılması fiilen delilleri ve soruşturmayı yönlendirmek amaçlıdır. Deliller karartılmak istenmektedir. Amaç ve hedef budur. Neden soruşturmayı başlatan bu müdürlerin neden bu sorguda yer alması engellenmiştir? Neden yer almasının engellenmesi için müdürlerin apar topar atanması gerçekleşmiştir. Bu, açıkça hazırlık soruşturması sırasında soruşturmayı başlatanların sorgulama yapmasını engellemek, bir takım delillerin üstünü örtmek amacıyla yapıldığı açık ve nettir. Hükümet, bu operasyonun üstünü örtmeye, delilleri karartmaya çalışmaktadır. Derin şebeke iş başındadır. Hükümet, yolsuzluk virüsünün daha yaygınlaşabileceğini gördüğü için karartma operasyonu başlatmıştır.“ şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar