MHP'li Vural: Balkon konuşmasında Zarrab ile Kutub niye yoktu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Türkiye hala yolsuzluğu ve rüşveti güçlü delillerle ortaya konulmuş bir başbakan tarafından yönetiliyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: Balkon konuşmasında Zarrab ile Kutub niye yoktu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Türkiye hala yolsuzluğu ve rüşveti güçlü delillerle ortaya konulmuş bir başbakan tarafından yönetiliyor. Bu iddiaların cevabını muhakkak yargıda vermek zorundadırlar. Sandıkta aklanmak mümkün değildir." dedi. Vural, Başbakan’ın balkon konuşmasında gözlerinin Reza Zarrab, Yasin El Kadı ile Usame Kutub'u aradığını söyledi.

Vural, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra MHP adayı Hüseyin Sözlü'nün sandıktan çıkması üzerine Adana seçimleri ile ilgili manipülasyon yapılmaya çalışıldığını söyledi. Vural, Adanalılara gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ederken, "Bu seçimlerde yaşadıklarımız geçen seçimlerde yaşadıklarımızın benzeridir. Somut iddialara bir şey diyeceğimiz yok. Ancak Ankara'dan talimatla bu iradeyi değiştirmek için yapılan baskılara karşıyız. Bu süreç içerisinde tartışmalara şehadet ediyoruz. Başbakan yardımcısı Beşir Atalay Adana'nın da ismini sayıp değişiklik olabilir demiştir. Bu iddialardan dolayı Adana üzerinde bir manipülasyon olacağı endişesi taşımaktayız. Sandıktan çıkan iradeye sahip çıkacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'dür, soyut iddialar bu sonucu değiştirmeyecektir. 100 kere de yapsanız bu seçimi bugün de Hüseyin Sözlü çıkacaktır. 15 ilçeden 8'ini MHP kazanmıştır. Adanalılar sözünü söylemiştir maç mertçe oynanmıştır. Tepeden inme anlayışlarla seçimi çarpıtmak doğru değildir." diye konuştu.

MİLLİ İRADENİN HANGİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILDIĞI NET OLARAK GÖRÜLDÜ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Başbakan'ın seçimlerin ardından yaptığı 'balkon' konuşmasında yanında Rıza Zarrab, Yasin El Kadı ile Usame Kutub'un eksik olduğunu söyledi. Vural, "Sayın Başbakanın yaptığı balkon konuşmasında gerçekten yolsuzluk ve rüşvetin sandıkla ve milli iradeyle aklanma aracı olarak kullanıldığını müşahede ettik. Gerçekten orada parti yöneticileri yok, parti kurmayları yoktu. Danışmanları ve ailesiyle verilen resmi vekillerin ve yöneticilerin de sorgulaması gerekiyor. Adeta bir haneden ve saltanat görüntüsü bulunmaktaydı, bir aile şirketi vardı. Türkiye'nin her yerinde bu partiye gönül veren, yöneticilerinin mücadele ettiği böyle bir ortam içeresinde o balkon konuşması içerisinde verilen aile fotoğrafı aslında milli iradenin hangi amaçlar için kullanıldığını açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur." diye konuştu.

Yolsuzluğun sembolü olan bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış'ın Başbakan'ın yanında olduğunu hatırlatan Vural, şunları kaydetti: "Mutlu aile tablosunda vatandaşlarımızın gözleri Rıza Zarrab'ı aramıştır. Dolayısıyla eksik Yasin El Kadı ve Usame Kutub o balkonda niye yoktu diye gerçekten biz de kendimize sorduk. Bu resim bu aile fotoğrafı aslında Türkiye'yi yöneten zihniyetin, AKP'ye oy veren insanlardan ne kadar kopuk olduğunu, AKP'ye oy veren insanların iradesinin dışında hangi amaçlar için bu iradeyi kullandığını ortaya koyması açısı bakımından son derece önemli bir fotoğraftı. Bu adeta helale meydan okuma, helal oylara meydan okumadır. Haram düzenine, haram saltanatına selam durmadır. Kurumların baskı ve şantajla yöneltildiği bir dönemde medya havuzları kurulmuş, ihale havuzları kurulmuş, medya manipülasyonları yapılmış, sosyal medya susturulmuş. Gerçekten bu süreç içerisinde asrın en büyük yolsuzluk ve rüşvet kara para aklama operasyonunda 4 bakan istifa etmiştir. Dolayısıyla bunu başbakan hukuk önünde, iddiaların önünü kesmek yerine sandıkta gücünü kullanarak bu iddialara sandık yoluyla bir aklama merci olarak sunmuştur. Seçimler bir mahkeme yerine konularak bütün bu hukuksuzluklar rüşvetin yolsuzluğun üstünü örtmek için kılıf olarak kullanılmamalıdır. Başbakan bir kutuplaşma siyaseti ile düşman üreterek kendi ayıbını örtme gayreti içerisindedir. Bu son derece tehlikeli bir gidişattır, yanlış bir üsluptur. Türkiye hala yolsuzluğu ve rüşveti güçlü delillerle ortaya konulmuş bir başbakan tarafından yönetiliyor. Bu iddiaların cevabını muhakkak yargıda vermek zorundadırlar. Sandıkta aklanması mümkün değildir. Takipçisi olacağız."

Toplantıya Adana milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü de katıldı.
CİHAN

Yorumlar