MHP’li Ünver: Sakarya iyi idare edilemiyor, hak ettiği hizmeti alamıyor

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Sakarya'nın bir değişime ihtiyacı olduğuna inandıklarını belirterek "AKP'li belediye başkanı ile Sakarya iyi yönetilmiyor, iyi idare edilmiyor, hak ettiği hizmetleri alamıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Ünver: Sakarya iyi idare edilemiyor, hak ettiği hizmeti alamıyor

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Sakarya'nın bir değişime ihtiyacı olduğuna inandıklarını belirterek "AKP'li belediye başkanı ile Sakarya iyi yönetilmiyor, iyi idare edilmiyor, hak ettiği hizmetleri alamıyor." dedi.

Ünver, yaptığı açımlamada, Sakarya’da artık bir değişimin şart olduğu konusunda herkesin mutabık kaldığını, şehrin Sakarya iyi idare edilemediğini vurguladı. Kendilerinin kentin gelecek 50 yılını planlamaya, geleceğe hazırlamaya talip olduklarını ifade eden Ünver, “Tarihi çarşılarımız ilgisizlik yüzünden yok olma noktasına geldi. Bir başka yerde makine ve mobilya imalatı yapan esnaflarımızın ulusal ve uluslararası marka olması yolunda adımlar hiç atılmadı. Sakarya’yı mobilya ve makine imalatını ulusal marka yapacak, bütün desteklemeler hayata geçirilecek. İhtisas organize sanayi bölgeleri ve Sakarya Uluslararası Kültür, Kongre ve Fuar Merkezi Projesi bu işin bir parçasıdır. Müjde yol yapmak değil, Sakarya’nın önünü açacak hedeflerdir." diye konuştu.

Şehrin en önemli sorunlarından birisinin de trafik sorunu olduğunu dile getiren Ünver, raylı sistem projelerine ağırlık verileceğini, ayrıca yeni ana yollar, caddeler açılacağını belirtti. Ünver, "AKP bütün devlet ve belediye imkanlarını kullanıyor. Ortada bir şey yok. Bizim altyapı ve üstyapı konusunda hazırladığımız vizyon projelerle şehir bambaşka bir kimliğe bürünecek.Bu gün şehir park, bahçe ve çiçek işleriyle idare ediliyor. Mevcut Büyükşehir belediye başkanı ve yeni dönemde de aday gösterilen AKP adayı Zeki Toçoğlu, ‘Elimize kimse su dökemez.’ demiş. Hiçbir şey yapmayıp, şehirde her yerde reklam alanlarını donatmak, park ve bahçe işlerini çok çok büyük iş yapıyormuş gibi görünmek konusunda, belediyenin asli işi olan yol, su ve alt yapıyı vaat etmek konusunda evet kimse elinize su dökemez. Şehir yönetmek senin işin değil, bizim işimiz. Ses getirecek projelerimizi birkaç gün içinde detaylı olarak kamuoyuna sunacağız." dedi.

Belediye yönetiminde şeffaf olacaklarını vurgulayan Ünver, şunları kaydetti: "Bizim sadece bir tane herkesten gizli işimiz olacak. Oda yapılacak olan sosyal yardımlar. Bu yardımlar sadece aylık olarak rapor olarak sunulacaktır. Bu işin haricinde yapılacak olan tüm ihaleler, çalışmalar, projeler, faaliyetler Sakaryalı ile birlikte herkesin huzurunda olacaktır."



CİHAN

Yorumlar