MHP'li Türkkan'dan TEOG Sınavı'yla ilgili soru önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiği iddiasını TBMM’ye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkkan'dan TEOG Sınavı'yla ilgili soru önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiği iddiasını TBMM’ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, "Bu yıl ilki gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) İngilizce öğretmenleri, öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiğini belirtmiş, soruların Bakanlık tarafından öğretmenlere gönderilen konularla örtüşmediği söylenmiştir. Öğretmenler, özellikle devlet okullarındaki öğrencilerin seviyesinin çok üstünde bir sınav olduğunu ifade etmektedir." dedi.

Türkkan, şunları kaydetti: "Öğretmenler, TEOG İngilizce sınavındaki A kitapçığında yer alan 3, 4, 5 ve 6'ncı soruların 16'ncı üniteye dahil olduğunu belirtmekte, soruların yıllık plandaki birinci merkezi sınav konusu dahilinde olmadığını, 1 ila 4'üncü ünitelerin bu sınav programına dahil olması gerekirken okullarda ve dershanelerde öğrencilerin bu konuları görmediğini belirtmektedirler. Ayrıca RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) raporuna sahip, özel eğitime tabi tutulan öğrenciler de ortak sınava dahil edilmiştir."

Türkkan, şu soruları yöneltti:

1-TEOG Sınavı’nda öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiği, soruların Bakanlık tarafından öğretmenlere gönderilen konularla örtüşmediği doğru mudur, neden böyle bir uygulamada bulunulmuştur?

2-Öğretmenlerin, bu sınavın özellikle devlet okullarındaki öğrencilerin seviyesinin çok üstünde bir sınav olduğu iddiası doğru mudur, bu sınavın soruları neye göre hazırlanmıştır?

3-TEOG İngilizce sınavındaki A kitapçığında yer alan 3, 4, 5 ve 6'ncı soruların 16'ncı üniteye dahil olduğu bu soruların yıllık plandaki birinci merkezi sınav konusu dahilinde olmadığı doğru mudur, neden öğrencilere konu dahilinde olmayan yerden soru sorulmuştur?

4-1 ila 4'üncü ünitelerin bu sınav programına dahil olması gerekirken okullarda ve dershanelerde öğrencilerin bu konuları görmediği doğru mudur?

5-RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) raporuna sahip, özel eğitime tabi tutulan öğrenciler hangi gerekçe ile ortak sınava dahil edilmiştir?

6-TEOG Sınavı’nın iptal edilmesi düşünülmekte midir, iptal edilmeyecek ise öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir?


CİHAN

Yorumlar