MHP'li Türkeş: Savcı, 'kumpas' diyen Akdoğan'ı çağırmalıydı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan’ın tanık olarak savcıya bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Türkeş: Savcı, 'kumpas' diyen Akdoğan'ı çağırmalıydı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan’ın tanık olarak savcıya bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Türkeş, “Milletvekili Yalçın Akdoğan ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kuruldu’ dedikten sonra savcıya bildiklerini anlatmalıydı. Hukuk devletinde biri ‘kumpas’ dedi diye Genelkurmay avukatları harekete geçmez. Nerede hukuk?” dedi.

Tuğrul Türkeş, Bahçeşehir Üniversitesi'nde 10.'su düzenlenen Siyaset Okulu programına katıldı. Türkiye’de demokrasi ve siyaset günümüzde nasıl? Aslında nasıl olmalı? Konularında konuşma yapan Türkeş, öğrencilere seslendi.

Çeşitli davalarla Türk Silahlı Kuvvetleri mensupların alındığını belirten Türkeş, bunların tutuklandığını ve hüküm giydiğini söyledi. Türkeş, “Başbakan’ın beyninin yarısı dediği bir milletvekili, kumpas diye bir şey söyledi. Sihirli sözcük. Türkiye’de hiç kimsenin aklına gelmemişti kumpas yapıldığı. Ancak Yalçın Akdoğan söyleyince Türkiye hatırladı onu. Ertesi günü Sayın Genelkurmay Başkanı talimat verdi ve avukatları bu davalara yeniden bir bakılsın dedi. Hukuk nerede? Hukukun işlediği bir ülkede Yalçın Akdoğan dedi diye Barolar Birliği Başkanı falan sokağa çıkıp mahkemeleri değiştirelim demez. Önce bir kere bilgi sahibi diye ya da tanık sıfatıyla yetkili bir savcı Yalçın Akdoğan’ı çağırır, ‘Sen kumpas dedin, senin bir bildiğin var, bildiklerini bir anlat bakalım, hukuka teslim et bilgilerini’ der.” şeklinde konuştu.

Türkeş, 21. Yüzyılda, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü ve demokrasinin gelişmiş dünya üzerindeki kilit sözcükler olduğuna dikkat çekti. Ülke yönetimlerinin buna göre şekillendiğini ifade eden Türkeş, “Türkiye daha iyi bir yerde olmalı. Bölgede lider olmalı. Olmalı mı olmamalı mı? Yok kardeşim biz bölgede lider olmayalım. İran lider olsun bu bölgede. Biz de bu bölgede iyi geçinen, halkı refahlı yaşayan, bir ülke olalım. Sayın Başbakan, Japonya’dan ürktü herhalde, oraya gittiğinde ‘aman ha bizim bölge lideri gibi olmak bir niyetimiz yok’ diyor. Günlük siyasete girmek istemiyorum ama örnek vermeden de olmuyor. Hani sen bölge lideriydin de süper dış politikanız vardı falan. Yani Japon imparatorunu görünce mi korktun sen. Bizim bölge lideri olmak gibi bir talebimiz yok diyor. Burada aslansın orada ne oldun kedi. Hedefsizlik. Vurgu yapmak istediğim kısım bu. Yoksa siyasi polemikleri üniversite çatısı altına taşımak değil.” diye konuştu.

Bu sene içinde erken seçim olacağını ileri süren Türkeş, bu hükümetin gideceğini, yerine gelenin ise yapılan hataları düzelteceğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar