MHP’li Topçu: Türkiye’de demokrasi yaralandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Türkiye’de demokrasinin yara aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Topçu: Türkiye’de demokrasi yaralandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Türkiye’de demokrasinin yara aldığını söyledi. Topçu, “Demokrasinin en önemli göstergesi sandıktır. Ama şuanda Türkiye sandığa yaralı bir biçimde gidiyor.” dedi.

Topçu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Zuhal Topçu, milli iradenin yanlış kullanılıp saptırıldığını belirtti. Topçu, “Beni yüzde 50 seçtiği için ben istediğimi yaparım diyor. Ben çalarım, çırparım bütün rantı alırım diyor. Ama öbür yüzde 50’ye saygı duymuyor. Kendisine oy veren AKP’li kardeşlerimizin iyi niyetlerini suiistimal ediyor. Ben onun için hakim karşısına çıkmam diyor. Çünkü bu millet beni seçti diyor. O ayrıdır, o ayrı. Milli İrade seni seçmiştir ama bu sana hiç bir zaman bu milletin varlığını, bu milletin çocuklarının geleceğinin rızkını, bizim cebimizdeki asgari ücreti, masamızdaki zeytini haksızca gasp etme hakkını vermez. Hukuku, beni yargılamayacak halde değiştiririm diyor. Bütün savcıları, hakimleri devre dışı bıraktılar. 7 binden fazla polisi sürdü. Kendi yolsuzluklarını açığa çıkarttığı için, yargı yolunu açtıkları için, kendi çocuğuna, dolayısıyla kendine geliyordu işin ucu. Hukuk sistemine kendi adamlarını yerleştirerek üstünü örttü.” dedi.

    Şuanda prangalı bir demokrasi olduğunu dile getiren Zuhal Topçu, Erdoğan’ın dizayn ettiği bir demokrasi olduğunu ifade etti. Topçu, “Hepinizin internette sosyal medya hesapları var. Her istediğinizi yazamayacaksınız, sansür de geldi. Diyor ki, artık beni eleştiremezsin. Artık eleştirdiğinizde, ertesi gün kapınıza polisler gelip sizi tutuklayabilirler. İktidarı veya Erdoğan’ı eleştirdiğiniz için. Basın artık özgür değil. 'Alo Fatih'ler artık bir marka oldu Türkiye’de. Bundan utanacakları yerde, kendileri ile, hırsızlıkları ile gurur duymaya başladılar. Sivil toplum örgütleri de kendi reklamlarını yapacak olan sivil toplum örgütlerine destek çıkıyorlar. Bu demokrasi nerede kaldı? Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletin bekası için çalışıyoruz, onlar AKP olarak Tayyip Erdoğan’ın bekası için çalışıyorlar.” diye konuştu.

    AK Parti'nin ülkenin geleceğini kararttığını vurgulayan Zuhal Topçu, iktidardan acilen gönderilmeleri gerektiğini dile getirdi. Topçu, “İmralı’da yatan teröristbaşı ile bu ülkenin topraklarını peşkeş çekmeye çalıştılar. Dağlardaki peşmerge başını kırmızı halılarla karşıladılar. Orada kendi söyledikleri bir Türkiye timsah gözyaşı döktüler. Ama babasının sırtında taşıdığı, 3 yaşındaki Muharrem öldüğünde ağlamadılar. Yürekleri sızlamadı. Karnı doymadığı için açlıktan ölen bebeği kimse hatırlamadı. Cam kırık olduğu için soğuktan donarak ölen bebeği kimse hatırlamadı. Bunların vicdanı bu kadar. Kalpleri de kararmış durumda. Gözleri sadece kendilerini görüyor.” diye konuştu.

    Topçu şöyle konuştu: “Bizim ne teröristlere, ne de ona buna verecek zırnık toprağımız yok. Asla da vermeyeceğiz. Yine biz diyoruz ki, siz dağlardan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılarını kaldırdınız. Onları tekrar yazacağız. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi her sabah çocuklarımızla birlikte gidip kapısının önünde andımızı okuyacağız. Her tarafa 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazacağız. Doğu Anadolu’da direklerden indirilen bayraklarımızı, o paçavraların yerine tekrar asacağız, yanında da üç hilal olacak.”

    Daha sonra Zuhal Topçu ile Polatlı Belediye Başkan Adayı Mürsel Yıldızkaya ilçe esnafını ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar