MHP’li Tanrıkulu'ndan Yıldırım'a: Uyanın da balığa gidelim

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “İzmir, teşvik alan iller arasına girebilir.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Tanrıkulu'ndan Yıldırım'a: Uyanın da balığa gidelim

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “İzmir, teşvik alan iller arasına girebilir.” diyen AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ı eleştirerek, “Daha önce neredeydiniz? Uyanın da balığa gidelim.” dedi.

Seçim çalışmalarına destek vermek için İzmir’de bulunan Tanrıkulu, yerel seçimlerin hem Türkiye hem de İzmir için son derece önemli olduğunu söyledi. Parti olarak tam yol koştuklarını ifade ederek, “Biz tam yol ileri koşuyoruz, karşımızdaki adaylar ve partileri ise bocalıyor, şaşırıyor ve hezeyana kapılıyor. Son hezeyan da AKP adayı Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, ‘İzmir, teşvik alan iller arasına girebilir.’ diyor. Maşallah, yeni mi uyandınız? 10 yıldır bakanlık yapıyorsunuz, üstelik son iki yıldır da İzmir milletvekili olarak Bakanlar Kurulu'ndasınız. İzmir’in önünü tıkayan kararlara imza attınız, atıyorsunuz. Şimdi de gelmiş, ‘olabilirli’ konuşup seçim rüşveti dağıtmaya çalışıyorsunuz. Şimdi mi aklınıza geldi? İzmirli sanayi kuruluşları şehrimizi ter ederken, İzmir’in geliri ve istihdamı düşerken neredeydiniz?” şeklinde konuştu.

Eleştirilerini sürdüren Tanrıkulu, şunları kaydetti: "Erzincan’dan İzmir milletvekilliği yapılmıyor demek ki. Uyanın da balığa gidelim. TBMM’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Kalkınma Bakanlığı’na defalarca sordum, cevap alamadım. Nedir bu İzmir düşmanlığınız? İzmir’e, sanayicisine, tüccarına, esnafına ve işçisine yıllardır kaybettirdiniz, şimdi ise neler söylüyorsunuz. Bu çıkışınız çok manidar oldu. Hemşehrilerimiz bundan çok iyi anlayacaklar, geçmiş yılların ve kaybettiklerimizin değerlendirmesini yapacaklardır.” CİHAN

Yorumlar