MHP'li Senirli: Elmalı'da Alparslan Türkeş Caddesi geri verilmeli

MHP Antalya Büyükşehir Meclisi Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, AK Partili Elmalı Belediyesi'nin merhum liderleri Alpaslan Türkeş'in bir caddeye verilen ismini kaldırtması yanlışından vazgeçmesi çağrısında bulundu. Senirli, yaptığı açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Senirli: Elmalı'da Alparslan Türkeş Caddesi geri verilmeli

MHP Antalya Büyükşehir Meclisi Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, AK Partili Elmalı Belediyesi'nin merhum liderleri Alpaslan Türkeş'in bir caddeye verilen ismini kaldırtması yanlışından vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Senirli, yaptığı açıklamada, 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Elmalı Belediyesi'nin ilk belediye meclisinde alınan kararla Alparslan Türkeş Caddesi isminin değiştirilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti. Bu yanlışın düzeltilmesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'ye sorumluluk düştüğünü belirten Senirli, "Ülkemiz Anadolu erenlerinden Abdal Musa, mukaddes kitabımızı güzel Türkçemize tefsir eden Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, fikir ve mücadele adamı Aksekili Osman Yüksel Serdengeçti gibi birçok mütefekkiri bu topraklar Türk milletine armağan etmiştir. Milli ve manevi şahsiyetlerimizin, kültürel değerlerimizin isimlerinin Antalyamızın caddelerine ve meydanlarına verilmesi Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) sadece gururlandırır. Partimizin kurucusu rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş kendisini Türk milletine adamış önemli bir devlet adamıdır. İktidardaki ve muhalefetteki siyasi partilerimizde görev üstlenen ve Antalya Büyükşehir Meclisimize farklı partilerden seçilmiş birçok siyasetçinin üzerinde hakkı ve emeği vardır." dedi.

Bilindiği üzere rahmetli liderleri Türkeş'in büyük oğlu Tuğrul Türkeş'in MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili olduğunu belirten Senirli, küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in ise halen Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olduğunu kaydetti. Siyasette ahde vefanın önemli olduğunu Türk milletine hizmet etmiş birçok şahsiyet gibi Alparslan Türkeş'in adının da yurt genelinde birçok yörede, parklara, caddelere ve önemli eserlere verilerek kadirşinaslık yapıldığını belirten Senirli, Kepez'de Alparslan Türkeş Parkı, Serik’te ve Elmalı'da Alparslan Türkeş Caddesi ve Manavgat'ta Alparslan Türkeş Bulvarı'nın olduğunu hatırlattı. Senirli, bu bağlamda "Kepez'de Alparslan Türkeş Parkı'nı yapan dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Belediye Başkanı İsa Akdemir'e, Alparslan Türkeş ismini yaşatan ve polemik konusu haline getirmeyen sırasıyla MHP'li Belediye Başkanımız Mehmet Atay'a, AKP'li belediye başkanlarımızdan Erdal Öner'e ve iki dönemdir belediye başkanlığını yürüten Hakan Tütüncü'ye teşekkür ediyorum. Manavgat'ta Alparslan Türkeş ismini güzel bir caddemize veren dönemin MHP'li Belediye Başkanı Zeynel Şenola'a ve Alparslan Türkeş ismini koruyan ve polemik konusu haline getirmeyen Cumhuriyet Halk Partili(CHP) iki dönemdir Manavgat Belediye Başkanlığı'nı yürüten Şükrü Sözen'e teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Elmalı Belediye Meclisi, 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Elmalı'da Alparslan Türkeş Caddesi ismini Elmalılı Hamdi Yazır ismi ile değiştirmişti. CİHAN

Yorumlar