MHP'li Sancaklı: Yolsuzluğun 'ama'sı olmaz; çalan cezasını çekmeli

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı, "Yolsuzluğun 'ama'sı olmaz.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Sancaklı: Yolsuzluğun 'ama'sı olmaz; çalan cezasını çekmeli

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı, "Yolsuzluğun 'ama'sı olmaz. 'Evet çaldı ama' dediğin anda, bu zaten bir Müslüman'ın konuşmaması gereken bir cümle. Kim çalıyorsa, yanlış yapmıştır ve cezasını çekmeli." dedi.

Saffet Sancaklı, seçim kampanyasında sokağa indiğini ve halkla iç içe olduğunu söyledi. Sancaklı, şöyle devam etti: "Şuan itibariyle biz ortalama günde 2 bin kişiyle tokalaşarak, resim çektirerek, sohbet ederek, sorularına cevap vererek Kocaeli’ndeki herkesle bire bir muhatap olmaya çalıştık. 5 ay ortalama 150 gün dersek, buna da her gün 2 bin kişiyle çarparsak, aşağı yukarı 300 bin kişiyle ben birebir, bire 5, bire 50 konuşmuşum, görüşmüşüm, tokalaşmışım, resim çektirmişim, sorularına cevap vermişim. Zaten Kocaeli'nde 400 bin civarında hane var. Bu sayıyı 400 bine çıkarabilirsek demek ki aşağı yukarı her haneden bir kişiyle tokalaşmış, görüşmüş, sohbet etmiş olurum. Zaten oy oranımızdaki büyük patlamanın tabi ki birçok sebebi var ama ana sebeplerinin başında gelen sebeplerden bir tanesi."

Kocaeli'nin sorunlarına değinen Sancaklı, şunları kaydetti: "Kocaeli'ne baktığınız zaman 17 bin tane sanayi kuruluşu olan, bunun 4 bini büyük ölçekte, 400'ü de dünya ölçeğinde büyüklük olarak, Türkiye'nin ilk 500 büyük şirketi açıklandığında 400 tanesi Kocaeli'nde. Bugün Kocaeli'ne baktığınızda ulaşımdan tutun, işsizlikten, bu fabrikalarının zehirli atıklarının denize ve havaya karışmasından, Türkiye'de kansere yakalanma olarak, il olarak birinci sırada. İlçeleri kurarken yaptıkları tamamen siyasi düşünce ile kurdukları ilçe sınırları.. Spora bakıyorsunuz, Kocaeli dahil olmak üzere, basketbol, voleybol, Karamürsel’de güreş vardı. Bir spor şehri tamamen yok edilmiş bir vaziyette. Sosyal, kültürel alanlara bakıyorsunuz, ne bir konser salonunuz var, ne bir kültürel manada, sosyal manada büyük bir kütüphanenizin var. Nasıl bakarsanız bakın koca bir şehir yoğun bakıma girmiş vaziyette. Bakıyorsunuz iki tane deniz var, bir tane göl var, bir de dağ var. Yani isterseniz yaz olimpiyatları düzenleyebilirsiniz, isterseniz kış olimpiyatları düzenleyebilirsiniz. Bırakın onları Kocaelispor’un stadını bile yıkıyorlar şuanda AVM’ye veriyorlar. Yani şuandaki mevcut yönetimi, 10 yıldır yönetenlerin hem spora ciddi bir düşmanlıkları hem de Kocaeli halkına büyük bir eziyetleri var."

İlçe ilçe proje açıkladıklarını ancak basının kendilerine ambargo uyguladığını belirten Sancaklı, "Biz ilçe ilçe projelerimizi açıklamaya başladık. Şuanda 5 ilçede 150 tane proje açıkladık. Ama maalesef basının belli bir kısmı, Türkiye’de olduğu gibi bize de ambargo uyguluyor. 150 tane proje açıkladık herhangi bir tanesini göreniniz varsa bana söyleyin. 12 ilçeyi bitirdiğimiz gün ki, 15 gün içerisinde bitmiş olacak bunlar. Daha sonra 300-350 tane proje açıklanmış olacak 12 ilçede. Sonradan da büyükşehir ile ilgili biz açıklayacağız. Kocaeli halkında biz, tüm Kocaeli genelinde en az 300 projeyle çıkacağız biz." diye konuştu.

"YAPTIKLARI, HIRSIZLIKLARI MARUZ GÖRMEK"

Sancaklı, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve sonrasında yaşananlara da değinerek, şunları aktardı: "Yani o görünen kasalar, o görünen paralar… Şunlar, bunlar… Her ne kadar Sayın Başbakan, 'Bak bu gördükleriniz doğru değil, haberiniz olsun' deyip de kendi yandaşlarına inandırmaya çalışıyorsa da halk buna inanmıyor. Yani halk sokakta şuanda ‘Evet, biz AKP’ye namuslu, şerefli diye çalmaz diye, alnı secdeye değiyor diye oy verdik. Ama bunların hırsızlıklarını gördük artık bunlara oy vermeyeceğiz' diyorlar. Kaldı ki önceki gün akşam çıkan o ses kayıtları söylenecek hiçbir şey kalmadı. Ne olacak bir 35 günde ama, olağanüstü derecede oy kayıpları var ve halk gördü bunu. Artık gidecek bunlar buradan. Peygamber Efendimiz diyor ki, 'Devletin bir hırkasını bile çalan adam savaşta ölse şehit sayılmaz’ Şimdi tabi ki 12 sene tek başına iktidar olursanız, burada da 10 sene iktidar olursanız tabi ki bir şeyler yaptınız yani. Duran saat bile günde 2 kez doğruyu gösteriyor. O başka bir şey, yaptıklarını savunmak başka bir şey... Yaptığı hırsızlıkları maruz görmek… Evet çaldı ama dediğin anda zaten bir Müslümanın konuşmaması gereken bir cümledir bu bunun aması falan yoktur. Kim çalıyorsa yanlış yapmıştır ve cezasını çekmelidir." CİHAN

Yorumlar