MHP'li Rasim Acar: Sarıgül ve Topbaş’ın tecrübelerinden faydalanacağım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Rasim Acar, basın mensupları ile gece düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Rasim Acar: Sarıgül ve Topbaş’ın tecrübelerinden faydalanacağım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Rasim Acar, basın mensupları ile gece düzenlediği yemekte bir araya geldi. Belediye başkanı olması durumunda Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül’ün tecrübelerinden, projelerinden yararlanacağını söyleyen Acar, “Söz veriyorum buradan Sayın Topbaş’ın da Sayın Sarıgül’ün de tecrübelerinden, görüşlerinden, öngörülerinden, projelerinden istifade edeceğim. Belediye başkanı olduğum ilk gün İstanbul istişare heyeti İstanbul danışma meclisi kuracağım.” dedi.

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar, Bayrampaşa Titanic Otel’de düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Acar, göreve geldiğinde diğer adayların tecrübelerinden yararlanacağını söyledi. Acar, “Söz veriyorum buradan Sayın Topbaş’ın da Sayın Sarıgül’ün de tecrübelerinden, görüşlerinden, öngörülerinden, projelerinden istifade edeceğim. Belediye başkanı olduğum ilk gün İstanbul istişare heyeti İstanbul danışma meclisi kuracağım. Burada şu ana kadar hizmet etmiş ne kadar belediye başkanı varsa ilçe belediye başkanı büyükşehir belediye başkanı bunların hepsini bir arada toplayacağım adaylarda dâhil olmak üzere İstanbul’a dair ne hizmetleri varsa ne söyleyecekleri varsa orada istifade edeceğim.” diye konuştu.

İSTANBUL’DA ULAŞIM CİDDİ PROBLEM AMA AFET DAHA ÖNEMLİ

İstanbul’da ulaşım sorununun farkında olduğunu dile getiren Acar, doğal afetlerin özellikle depremin kendisi için daha öncelikli olduğunu ifade etti. Acar sözlerini şöyle sürdürdü: “Marmara bölgesi kuzey ve güney fay hattı içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 34’ü ve Türkiye ekonomisinin yüzde 40’nı barındıran bir bölgeden bahsediyoruz. Olası bir İstanbul depremi Marmara ve çevresinde olacak bir deprem sadece İstanbul sadece Marmara bölgesi için bir yıkım değil aynı zamanda Türkiye kıta sahası içerisinde çok ciddi bir yıkım olur. Ama maalesef istatistiklerimiz tarihe kayıt düşmüş, yaşanmışlıklarımız bu anlamda toprağın, topografyanın ve zeminin bu türden alışkanlıkları olduğunu çok açık bir şekilde gösteriyor. İstanbul maalesef 1999 yılında yaşamış olduğu yıkım sonrasında olası bir afete olası bir depreme karşı hala hazırlıklı ve dayanıklı değil. Bunun bir öncelik olduğunu düşünüyorum bu anlamda da göreve geldiğimiz ilk gün afet master plan çalışmasını başlatacağımızı sizlerle paylaşıyorum. Bu anlamda özellikle akademik çevreler bilim çevreler bu konuda tecrübe sahibi çevrelerle bir dayanışma içerisinde bu master planın bir an önce gerçekleştirilmesi ve İstanbul’un afetlere hazırlıklı ve dayanıklı hale getirilmesi noktasında göreve geldiğimiz ilk gün bunun iradesini ortaya koyacağız.”


CİHAN

Yorumlar