MHP'li Kurt: Kapatılacak belde belediye binalarına kilit vurmayacağız

19 Mayıs MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Kurt, yeni büyükşehir yasası ile kapanacak olan beldeleri ve belde belediye başkanlarını yerinde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Kurt: Kapatılacak belde belediye binalarına kilit vurmayacağız

19 Mayıs MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Kurt, yeni büyükşehir yasası ile kapanacak olan beldeleri ve belde belediye başkanlarını yerinde ziyaret etti. Kapanacak olan belde belediyeleri ile ilgili yerinde bilgi alan Kurt, “Belde belediye binalarını mutlaka uç hizmet noktası olarak kullanacağız. Belediye binalarına kilit vurmayacağız ve yerinde hizmet ile ilgili mutlaka kullanılacağız." dedi.

    İmar konusunda da belde belediye başkanlarından bilgi alan Kurt, “Beldelerimizin imar ile ilgili kronik bir sorunu yok. Belde belediyelerimiz bu konuda hassas çalışmışlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

    "MÜLKİYET SORUNLARI İÇİN 'HUKUK BİRİMİ' KURACAĞIZ"

    Köylerin yeni yasa ile mahalle olacağını belirten Kurt, “Kırsal mahallelerimizin ve özellikle kapanacak olan Yörükler beldesinin mülkiyet ile ilgili sorunları var. Hemşehrilerimin bu sorunları için belediyemiz bünyesinde mutlaka bir Hukuk Danışma Ofisi kurulmalı ve bu birim aktif olarak danışmanlık hizmeti vermeli.” şeklinde konuştu.

    Yeni yasa ile kapatılacak belde belediye personelini de yerinde ziyaret eden Kurt, “Nasip olur ise birlikte çalışmak isterim. Yeni yasa ile sorumluluk alanımız ilçe mülki sınırları oluyor. Görev alanımız ve sorumluluklarımız en az iki kat artacak. Çok çalışmaya hazır olun.” ifadelerine kullandı. CİHAN

Yorumlar