MHP'li Kazanç: Palandöken'de Türkçe olimpiyatlarını yapacağız

MHP Palandöken Belediye başkan adayı Ahmet Kazanç, Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı yasaklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Kazanç: Palandöken'de Türkçe olimpiyatlarını yapacağız

MHP Palandöken Belediye başkan adayı Ahmet Kazanç, Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı yasaklamasına tepki gösterdi. Kazanç, "Palandöken'deki bütün tesisleri ve Palandöken'deki yaylaları Türkçe Olimpiyatları'na tahsis edeceğiz." dedi.

MHP Palandöken Belediye başkan adayı Kazanç, Türkçe olimpiyatlarına yasaklama getiren Başbakan'a tepki gösterdi. Kazanç, Türk bayrağını 160 ülkede dalgalandıran, Türkçeyi evrensel sevgi dili haline getiren Türkçe olimpiyatları'nın yasaklanmak istenmesini akıl tutulması olarak nitelendirdi.

Hizmet camiasına ait okul ve öğretmenlerin, Türkiye'nin uluslararası övünç markası haline geldiğine işaret eden Ahmet Kazanç, "Devletin yapamadığını hizmet camiası yapmış ve 160 ülkede Türk bayrağını dalgalandırmış, Türk okullarıyla Anadolu insanını ve kültürünü tanıtmıştır. Türkçe olimpiyatları gibi evrensel sevgi diline kavuşmuş devasa bir kültür etkinliğini yasaklamak Başbakan'a yakışmamıştır. Başbakan'a rağmen Türkçe olimpiyatlarını gerçekleştireceğiz. Palandöken ilçesindeki bütün tesisleri, Palandöken dağındaki bütün yaylaları bu gurur ve övünç kaynağımız Türkçe olimpiyatlarının gerçekleşmesi için tahsis edeceğiz. Bu olimpiyatlar Türk milletinin malıdır. Bu kutsal ve güzide emanet artık bizim omuzlarımızda yükselecektir. Hizmet felsefemiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." diye konuştu.

MHP adayı Ahmet Kazanç, seçilmesi halinde ilçe isnafı için reklam panoları oluşturacaklarını dile getirdi. Kazanç, şehrin ekonomik canlılığı olan ilçelerinden Palandöken'de ulusal markaların yanında küçük esnafın korunması ve kalkınması için reklamın önemli olduğuna da vurgu yaparak, "Esnafımız için ücretsiz reklam alanları oluşturulacak. Esnafımız siftahsız kepenk indirmeyecek. Esnafın yanında olacağız. Sosyo- ekonomik kalkınan bir ilçe için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar