MHP’li Kadir Koçdemir: İstanbul’u değil Bursa’yı ulaşılır kılacağız

Bursa’da 30 Mart’tan itibaren ‘kar’ anlayışlı toplu ulaşımın yerini, hizmet merkezli ulaşımın alacağını vurgulayan MHP Büyükşehir belediye başkan adayı Dr.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Kadir Koçdemir: İstanbul’u değil Bursa’yı ulaşılır kılacağız

Bursa’da 30 Mart’tan itibaren ‘kar’ anlayışlı toplu ulaşımın yerini, hizmet merkezli ulaşımın alacağını vurgulayan MHP Büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, “Vatandaşın ulaşım sorunu çözülüp, İstanbul değil, Bursa ulaşılır kılınana kadar, toplu taşıma araçlarını kullanacağım” dedi.

MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşım politikalarını eleştirdi. Toplu taşıma ve kent içi ulaşımın nasıl olmaması gerektiğinin en bariz örneğinin Bursa’da olduğunu dile getiren Koçdemir, “Türkiye’nin en pahalı, en plansız ve konforsuz ulaşımı Bursa’da. Çözüm üretmekten uzak, sadece reklam hedefleyen ulaşım yatırımları yüzünden Bursalılar balık istifi araçlarda yolculuk etmeye mecbur bırakılarak hem sağlıkları, hem zamanları çalınıyor” dedi.

HİZMET DEĞİL YATIRIM HOVARDALIĞI

Şehirlerarası ulaşımın belediyelerin sorumluluk alanında olmadığına işaret eden Koçdemir, “Bursa’da insanlarımız, Merinos’tan Acemlere bir saatte giderken, farklı taahhütlerle Helitaksi, deniz kuşu gibi reklam öncelikli ve ben yaptım olduğu mantığının ürünü olan çalışmalar, hizmet değil yatırım hovardalığıdır. 30 Mart’tan itibaren halk için değil, gösteriş için yapılan bu uygulamalar son bulacak” diye konuştu.

Kısa vadede toplu taşıma ücretlerinde indirime gideceklerini vadeden Koçdemir, “Çalışanlar için, sabah ve akşam saatlerinde ekstra indirimlerin yanı sıra, aileler için özel ulaşım kartları çıkaracağız. Bursa’nın en ücra mahalleleri ve kentin kılcal damarları olan sokaklarımıza kadar Bursa’nın modern ve konforlu ulaşımla tanışacak. Ulaşım ağı ilçelerle entegre edilecek. Orta vadede ise metro yatırımları, güney çevre yolu ve dikey yollarla şehrin 50 yıllık ulaşım planlaması yaparak, ulaşımı halkımız için bir külfet olmaktan çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Halktan kopuk bir yönetim anlayışının başarılı olamayacağının altını çizen Koçdemir, Bursa’daki kent içi ulaşım sorununun çözülene kadar kendisinin de vatandaşlarla birlikte toplu taşıma araçlarını kullanacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar