MHP'li kadınlardan 'Dokuz Işık Doktirini' konferansı

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi, Dokuz Işık Doktrininin Türkiye’nin ve dünyanın kalkınma reçetesi olduğunu söyledi.MHP Adana Kadın Kolları tarafından “Dokuz Işık Doktrini ve Günümüz Dünya Düzeni”...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li kadınlardan 'Dokuz Işık Doktirini' konferansı

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi, Dokuz Işık Doktrininin Türkiye’nin ve dünyanın kalkınma reçetesi olduğunu söyledi.

MHP Adana Kadın Kolları tarafından “Dokuz Işık Doktrini ve Günümüz Dünya Düzeni” konulu konferan düzenlendi. Parti il binasında düzenlenen konferansı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi verdi. Yoğun katılımın olduğu konferansta Hakkı Çiftçi, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’in yabancı ideolojilerin dayatılmaya çalışıldığı bir dönemde Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak, milli ve manevi değerler üzerinde yükselen çağdaş, güçlü bir Türkiye inşa etmek ülküsüyle Dokuz Işık Doktrinini oluşturduğunu söyledi.

Çiftçi, ‘milliyetçilik, ülkücülük, ahlakçılık, ilimcilik, toplumculuk, köycülük, hürriyetçilik - şahsiyetçilik, gelişmecilik - halkçılık, endüstricilik – teknikçilik’ başlıklarıyla ortaya konan ana ilkelerin, özellikle içinde bulunduğumuz buhranlı süreçten çıkış için çok güçlü şekilde güncelliğini koruduğuna dikkat çekerek “Dokuz Işık Doktrini Türkiye’nin ve dünyanın başvurması gereken kalkınma reçetesi.” ifadesini kullandı.

Hakkı Çiftçi, bununla birlikte, ilkesiz ve ülküsüz hareket tarzının, güveni azalttığını, güvenin azalması neticesinde ise denetimin artıp kurumsallaşmanın azaldığını ve toplumun kutuplaşması neticesinde de gergin bir ortamla beraber kavram kargaşasına yol açtığını ifade etti. MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, bilginin en güçlü silah olduğu çağda bu tür eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini, kendileri için bu önemin hiç bitmeyeceğini söyledi. Emrahoğlu, önümüzdeki günlerde eğitim faaliyetlerine “İslam ve Kadın” konulu bir konferansla devam edeceklerini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar