MHP'li Günal: Turizm Kanunu çıkmadan, turizm sektörünün sorunları çözülmez

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, Turizm Çerçeve Kanunu çıkmadan turizm sektörünün sorunlarına neşter vurulamayacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Günal: Turizm Kanunu çıkmadan, turizm sektörünün sorunları çözülmez

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, Turizm Çerçeve Kanunu çıkmadan turizm sektörünün sorunlarına neşter vurulamayacağını bildirdi. AK Parti hükümetinin 12 yıl içinde sürekli öteleyerek Turizm Kanununu çıkarmaya yanaşmadığını savunan Günal, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Türk turizminin kalbi olan Antalya'nın milletvekilleriyle biraraya gelerek sektörün sorunları üzerine bir değerlendirme yapmamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Turizm Haftası ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP Miletvekili Günal, istihdam oluşturma ve ülke ekonomisine katkısı olan bacasız sanayi turizm sektörünün kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Türk turizminin en önemli sorununun koordinasyon eksikliğine bağlı turizm seyahat acentesi, tur operatörleri ve turizmcilerin birlikte hakaret edemeyerek güç birliği oluşturamamaları olduğunu savunan Günal, "Turizm sezonu açıldı. Fakat turizm sezonu sorunlarıyla açıldı. AKP hükümeti 12 yıldır bir Turizm Çerçeve Kanunu'nu çıkaramadı. Turizm bir bütün olarak ele alınmalı. Bakan Çelik, göreve geldiğinden buna yanan bir defa olsun Antalya milletvekilleriyle bir araya gelmedi. Turizmcilerin ecrimisil, kıyı kenar, yüzme havuzu, yabancıların çalışması ve kışın turizm çalışanı istihdamıyla ilgili sorunları var çözülmeyi bekliyor. Kışın sezon bitimine bağlı Antalya ve turizmin yoğun yaşandığı Alanya, Manavgat, Side, Kundu ve Kızılağaç Turizm Bölgesi bölgesinde oteller kapandığı için 5-6 ay işsiz kalıyor. Kışın turizm sektörü çalışanlarının sigorta primleri devlet tarafından yatırılarak turizmcilerle görüşülerek istihdam edilebilir. Turizm sektörü, 50'den fazla sektöre ekonomik canlılık sağlıyor. Ülke ekonomisine katma değer ve istihdam oluşturan turizm sektörünün sorunlarına neşter vurulmanın zamanı geldi. Turizm sektörünü bu boşluktan kurtarmak için acilen Turizm Çerçeve Kanunu çıkarılmalı." dedi. CİHAN

Yorumlar