MHP'li Günal: İnternet susturuldu

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, hükümetin internet üzerindeki kontrolünü arttıran kanunun Meclis'ten olmasının basın hürriyeti ortamı açısından üzüntü verici olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Günal: İnternet susturuldu

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, hükümetin internet üzerindeki kontrolünü arttıran kanunun Meclis'ten olmasının basın hürriyeti ortamı açısından üzüntü verici olduğunu belirtti. Bunun adının açıkça Türkiye'de interneti susturma olduğunu söyledi.

MHP'li Günal, yaptığı açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na(TİB) internet erişimini engelleme hakkı veren yasanın endişe verici olduğunu kaydetti. İnterneti susturmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Günal, bu tür engellemelerin ülke imajına zarar verdiğini kaydetti. Günal, "İnternet yasaklarıyla ilgili adına 'Erişim Sağlayıcıları Birliği' dedikleri bir hilkat garibesi kuruluş var. Adını 'Erişimi Yasaklama Birimi' olarak değiştirmek lazım. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da dokunulmazlık aldı. Hem adama yasaklama yetkisi veriyorsun, bırak TİB yasaklıyor zaten. Özel sektöre bunun yükünü niye atıyorsun? Bu kurum yasaklamadığı zaman, kaldırmadığı zaman ne yapacaksın? Hangi kanunu uygulayacaksın? AKP’nin bu kuruma 'erişimi yasaklama, bizimle ilgili çıkan haberleri ayıklama birimi' falan demesi lazım." dedi.

30 Mart mahalli seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirten Günal, partilerinin yerel seçimlerde güçlü bir şekilde çıkarak 2015 genel seçimlerinde tek başına iktidara geleceğine yürekten inandıklarını kaydetti.

İktidarın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstünü örtmek için sürekli farklı söylemlerle gündem değiştirdiğini belirten Günal, ne kadar gündem değiştirilirse değiştirilsin halkın, 30 Mart'ta sandıkta hükümete en iyi şekilde cevabı vereceğini kaydetti.



CİHAN

Yorumlar