MHP'li Ferhat Günaydın: Samsun'u ortak akılla yöneteceğiz

MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferhat Günaydın, başkan seçilmesi halinde kenti 'ben yaptım oldu' mantığı yerine 'ortak akıl' ile yöneteceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Ferhat Günaydın: Samsun'u ortak akılla yöneteceğiz

MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferhat Günaydın, başkan seçilmesi halinde kenti 'ben yaptım oldu' mantığı yerine 'ortak akıl' ile yöneteceklerini söyledi. Samsun’un hakettiği yerde olmadığını iddia eden Dr. Günaydın, "25 yıl önce Samsun gelişmişlikte ilk 7'de şimdi ise 36. sırada. Bunun 15 yılı bu başkana ait demek ki kusuru var." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Başkanlığına aday olan Günaydın, Samsun’un deniz, hava ve tren ulaşımı olan nadir kentlerden birisi olamsına rağmen kendi sınıfındaki illerin gerisinde kaldığına dikkat çekti. Ferhat Günaydın, "Samsun’un çapındaki şehirleri incelemek lazım. Biraz büyük olsa bile, bugün bir Eskişehir, Antep, Kayseri Samsun’a denk. Oralarda Manisa’da MHP’li var. Kalkınmış güzel şehirler. İktidarın başkanı olan da var, var. Eskişehir CHP’li. Zihniyetleri iyi ekip kuran, ortak akılla belediyecilik yapan, şehrin önünü açan insanlar. Hizmet, zihniyetin bir ürünüdür." dedi. Samsun’un, 15 yıldır aynı belediye başkanı tarafından yönetildiğini ve hiçbir hizmetin gerektiği kadar yapılmadığını iddia etti.

Samsun’da esnafla ve yatırımcıyla kavgalı olan bir belediye başkanı bulunduğunu savunan Günaydın, "Esnafın dükkânını yıkıyor, Saathaneyi yıktı, Atakum’da sahilleri yıktı, Gülsan’ı yıkmaya çalışıyor. Burada iş yapmayı, yatırımı bırakın, işi olanın ekmeğiyle oynanıyor. İnsanlar günde 30-40 bin insan rahatlıkla ulaşıyorken, merkeze şuanda gelemiyor. Rus Pazarı ve Mecidiye Çarşısı sinek avlıyor. Subaşı’nda ise sıkıntı var. Dükkânlar kapalı, şehre sokmuyorsunuz. Bu şehre bize size sevdalıyım yazıyor. Sevdanın da bir boyutu var. Sevdada sevilen insana can verilir, ama sen yıkıyorsun." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANININ POSTERLERİ TİCARETHANELERDE ASILI

Bazı kişilerin maddi olarak siyasette farklı adayları destekledikleri iddiasında bulunan Günaydın, “Benim kişiliğimi bildikleri için bana bu kişiler hiç gelmedi. Kirli paralarla ilişkim olmaz, belediye başkanlığını itibar sahibi olmak için istemiyorum. Öldükten sonra da hakkın huzurunda da itibarlı bir insan olarak yapmak istiyorum. Mevcut başkanın asılı olan posterlerine bakıldığında vatandaşın yerinde asılı olmadığını, ticaret yapanların yerinde olduğunu görüyorsunuz. Bu daha ilginç. Bize vatandaş geliyor eve asacağım diyor, veriyoruz asıyor. Ticarethanesine bir poster asıyorsa, bunda düşünülmesi gereken birkaç yön var. Bir bu adam seçimden sonra ticaret yapmayacak, iki garanti görüyor, üç kesinlikle aralarında başka ilişki var. Bence üçüncü seçenek." değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Yorumlar