MHP'li Erzin: Engelsiz toplu ulaşımı hayata geçireceğiz

Gaziantep’te yaşanan trafik sorununun engelli vatandaşları da olumsuz etkilediğine dikkat çeken MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, engelsiz toplu ulaşımı bir an önce hayata geçirerek yaşanan soruna çözüm bulacaklarını ifade ett.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Erzin: Engelsiz toplu ulaşımı hayata geçireceğiz

Gaziantep’te yaşanan trafik sorununun engelli vatandaşları da olumsuz etkilediğine dikkat çeken MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, engelsiz toplu ulaşımı bir an önce hayata geçirerek yaşanan soruna çözüm bulacaklarını ifade etti.

Engelsiz yaşam projesi ile engelli vatandaşların sıkıntılarını çözüm üreteceklerini belirten Mustafa Erzin, Gaziantep’te engelli vatandaşlara yönelik bir proje olmadığının bilgisini verdi. Hepimiz engelli adayıyız diyen Erzin, "Çevremizde engelli yakınlarımız var, akrabalarımız var ve aynı zaman da hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız. Gaziantep’te engelli kardeşlerimizin rahat yaşayabileceklerine yönelik hiçbir proje yok. Tramvay sisteminde dahil. Gazianteplinin ulaşabileceği bir sistem engelli kardeşlerimizin buna ulaşabilme şansı yok. Biz engelsiz toplu ulaşımını bir an önce hayata geçireceğiz." dedi.

Engelli vatandaşlar için engelsiz yürüyüş alanları oluşturacaklarının bilgisini veren Erzin, şunları kaydetti: "Modern Kaldırımları engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre tanzim edeceğiz. Yine engelsiz kurum alanlarının oluşturacağız. Şu anda hiçbir kurumda hiçbir engelli kardeşimizin kendi ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla görme şansı maalesef yoktur. 2005 yılında mevcut hükümet bir yasa çıkardı. 2 yıl içerisinde kurumlarda engelli insanların kendi ihtiyaçlarını görebileceği alana getirilmesi diye. 970 olmasına rağmen resmi kurumlarda dahil maalesef bu konuda hiçbir gelişme kaydedemedik. Allah nasip ederse inşallah biz Gaziantep'te bu sorunu çözeceğiz. Bütün kurum alanlarında engelli insanlarımızın engelsiz olarak her işlerini görebileceği alanlar oluşturacağız ve toplu ulaşımlardan ve kendi imkanlarından faydalanabilecek hale getireceğiz."

Erzin, Perşembe günü saat 16.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Demokrasi Meydanı'nda miting yapacağını söyleyerek herkesi davet etti.
CİHAN

Yorumlar