MHP’li Erzin: Eğitimde fırsat eşitliğini Gaziantep’te hayata geçireceğiz

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, sanayide önemli bir yol kat eden Gaziantep’in eğitimde son sıralarda olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Erzin: Eğitimde fırsat eşitliğini Gaziantep’te hayata geçireceğiz

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, sanayide önemli bir yol kat eden Gaziantep’in eğitimde son sıralarda olduğunu belirtti. Eğitimde fırsat eşitliğini hayata geçireceklerinin müjdesini veren Erzin, "Geleceğimiz Gençlerimiz Projesi ile Gaziantep’in eğitim sorununa kökten çözüm bulacağız. Şehrin bir kısmında ki öğrenciler 20 derslikli sınıflarda öğrenim görürken, bir takım bölgelerde 60 kişilik dersliklerde eğitim görülüyor. Bu sorunu ortadan kaldırarak eğitimde istenilen başarıyı yakalayacağız." dedi.

Yerel seçimler öncesi yapacakları projeleri bir bir vatandaşla paylaşan MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, şehrin temel sorunlarına 6 ana başlık altında ve bununla birlikte 30 projeyi hayata geçireceklerini vurguladı. Gaziantep’in en büyük sorunları arasında eğitim yattığını belirten Erzin, "Maalesef şu anda eğitimde fırsat eşitliği yok biliyorsunuz. Eğitimde fırsat eşitliğini hayata geçireceğiz. Şehrin bir kısmında ki öğrenciler 20 derslikli sınıflarda öğrenim görürken, bir takım bölgelerde 60 kişilik derslikler de eğitim görüyorlar. Yeni oluşturulacak bol miktarda ki okul alanları marifetiyle, mevcut belediyelerin bu konuda ki mazeretlerini kabul etmiyoruz. Okul alanlarını bol miktarda geliştireceğiz ve Gaziantep’teki derslik sayısını artıracağız. Gaziantep eğitimde Türkiye de son sıralarda, muhakkak hak ettiği yerlere taşıyacağız." diye konuştu.

"ETÜT MERKEZİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

Hükümetin dershaneleri kapatma gayretini Gaziantep’te baypas edeceklerini vurgulayan Erzin, "Mevcut hükümetin malum dershaneleri kapatma gayretini biz baypas ederek etüt merkezleri marifetlerinin geçlere fırsat eşitliği sağlayarak eğitimde yeterli imkânı bulamayan insanlara burada yeterli fırsatı inşallah hep birlikte sunacağız." ifadelerine yer verdi.

Gaziantep’te fabrikaların vasıflı eleman bulmada sıkıntı yaşadığını dile getiren Erzin, "Gençlerimiz vasıfsız insanlarımız iş bulamıyor. Özellikle gençlerimiz iş garantili meslek kursları oluşturacağız. Sanayi odasıyla, organize sanayi odasıyla, İŞKUR’la ortak akıl ile çalışacağız. Önümüzdeki dönemlerin geleceğin mesleklerini tespit ederek bu mesleklere yönelik bol miktarda meslek edinme kurslar iş garantili kursları ile gençlerimiz iş sahibi olmasını sağlayacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar