MHP'li Enhoş: Manavgat'ı kültür turizminde cazibe merkezi yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Manavgat Belediye başkanı adayı Raşit Enhoş, 30 Mart mahalli seçimlerinde sandıktan yetki alması halinde Manavgat'ı kültür turizminde marka şehir haline getireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Enhoş: Manavgat'ı kültür turizminde cazibe merkezi yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Manavgat Belediye başkanı adayı Raşit Enhoş, 30 Mart mahalli seçimlerinde sandıktan yetki alması halinde Manavgat'ı kültür turizminde marka şehir haline getireceklerini söyledi. Raşit Enhoş, mahalli seçimlere 49 gün kala Manavgat'ın Kızıldağ, Karabucak, Çenger ve Örenşehir köylerinde seçim çalışması yaptı.

Büyükşehir Yasası hakkında köylülere bilgilendirme yapan Enhoş, yetki verilmesi halinde Manavgat merkeze ne yapılmışsa Kızıldağ, Karabucak, Çenger ve 78 köyüne aynı hizmeti götüreceklerini söyledi. Hayata geçirecekleri Burası Manavgat Projesi ile turizm şehrinin dünya gündemine taşıyacaklarını anlatan Enhoş, projenin aynı zamanda bir Türkiye projesi olacağını savundu. Manavgat Projesi ile UNESCO koruması altındaki tarihi ve kültürel değerleri Manavgat'a tatile gelen turistlere tanıtmak istediklerini aktaran Enhoş, "Projemizle UNESCO tarafından ülkemizde koruma altına alınmış Mevlana Türbesi, Kapadokya, Selimiye, Ayasofya, Anıtkabir, İstanbul, Safranbolu Evleri, Nemrut, Kız kulesi, Truva ve Galata Kulesi gibi tarih ve kültür değerlerimizi 5 bin dönümlük bir alan üzerinde birebir ölçekte, bazılarını da belli oranlarda küçülterek tüm insanlığın ilgi ve görüşüne sunacak ve Manavgat'ımıza gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtacağız. Ülkemizin değerlerinin bölgemize tatile gelen insanların hafızasında yer almasını sağlayacağız. Projemizi üç yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Proje tamamlanınca Manavgat'a gelen turist sayının 3,5 milyondan 10 milyona çıkacağına inanıyoruz. Projemiz aynı zamanda Manavgat'ta kış turizmini canlandıracaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar