MHP'li Durmaz'dan ses kaydı açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin, ''Sayın Başbakan sen bunları ben yapmadım diyemiyorsun, ben böyle bir konuşma yapmadım diyemiyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Durmaz'dan ses kaydı açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin, ''Sayın Başbakan sen bunları ben yapmadım diyemiyorsun, ben böyle bir konuşma yapmadım diyemiyor. Benim evimde böyle bir para yoktu demiyor. Yani 1 milyar dolar, 2.1 katrilyon lira nasıl sığar, nasıl olur? Ya da bir kaç tane mi eve sığdırdılar. Nasıl dağıttılar, onu biz bilemiyoruz."

Sadir Durmaz, partisinin Çorum İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, seçim bürosu açılışını yaptı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yer alan ses kayıtlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kayıtlarda yer alan seslerin Erdoğan ve oğluna ait olup olmadığını açıklanması gerektiğini söyleyen Durmaz, "Günü vakti saati geldiğinde onu açıklayacaklar. Ama eğer bu doğruysa, Türk devlet geleneğine inanmış bir siyasi hareket ve onun temsilcileri olarak, biz bunu kabul edemeyiz. Biz bunu hazmedemeyiz. İnşallah doğru değildir. Ama, kafalar karışık, bir yandan 'montaj' diyor. İki dakika sonra 'kriptolu telefonu dinlemiş' diyor. Biz nereden bilelim senin kriptolu telefonunu. Şimdi çıkıp kimi montaj diyor kimi dublaj diyor. Burada da kafa karışık. Montaj başka bir şey dublaj başka bir şey, dublaj birileri oturmuş, sizin sesinizi taklit etmişler, bir senaryoyu tiyatrocular gibi okumuşlar. Montaj da sizin farklı konuşmalarınızı alıp bir araya getirmişler, servis etmişler. E şimdi dün bir açıklama yaptılar, dediler ki 'bunun montaj olduğunu uluslararası bir şirket, bu konuda uzman bir şirket açıkladı' dediler. Bugün şirket yalanladı. Türkiye'nin ses uzmanları, bu konuda ses uzmanları, bu konudaki uzmanların hepsi ve en başta da kendisini en iyi tanıyan eski genel başkan yardımcısı Abdullatif Şener diyor ki bu ses onun sesi. Abdullatif Bey'e uzmanlara falan gerek yok, sabah televizyonu açıyoruz Başbakan Erdoğan, gece kapatıyoruz Tayyip Erdoğan bunun sesini biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz.'' dedi.

İktidarın aleyhine yazı yazan her gazetecinin kapının önüne konulduğunu söyleyen Durmaz, şunları kaydetti: 'Alo Fatih hattı kurmuşlar. 'şu Bahçeli'nin sesini kısın' diyor. Başbakan taa Fastan, görmüş rahatsız olmuş. Yandaş medya sayısı yetmiyormuş gibi, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sayın Başbakan talimatıyla adı Binali olan, ama cin Ali gibi çalışmış, cin gibi çarpmış, 100 milyon dolar ondan, 130 ondan bilmem ne 630 milyon doları bir havuza toplamışlar. Kimin için topluyorlar ATV ve Sabah'ı bir gruptan alıp Başbakan'ın istediği başka bir gruba satmak için. Medyaya neden bu kadar düşkünsünüz? Medyada bir tane çatlak ses olsun istemiyorlar. Bir tane kendilerini eleştiren olsun istemiyorlar.''

Sadir Durmaz, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar