MHP’li Durmaz’dan Bakan Eker’e sonu önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, dolu afetine uğrayarak, ürünlerini kaybeden çiftçiler için bir çalışma yapılıp yapılmadığına dair Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz’dan Bakan Eker’e sonu önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, dolu afetine uğrayarak, ürünlerini kaybeden çiftçiler için bir çalışma yapılıp yapılmadığına dair Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Durmaz, verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Yozgat Boğazlıyan’a bağlı Sırçalı ve Yamaçlı beldesi ile birlikte yaklaşık 20 köye yumurta büyüklüğünde düşen dolu, başta hububat olmak üzere pancar, meyve ve sebze bahçelerine yüzde yüze varan oranda zarar vermiş, ayrıca bazı evlerin camlarını da kırmıştır. Zaten zor durumda olan çiftçilerimiz, yaşanan bu talihsiz olay ile iyice perişan olmuşlardır. Bir an önce dolu afetine uğrayan çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Buna göre; Yozgat ilimizde dolu afetine uğrayarak mağdur olan çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Dolu afetine maruz kalan çiftçilerimiz ile ilgili bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?"

CİHAN

Yorumlar