MHP’li Durmaz: Yozgat’ta jeotermal kaynaklı tarımsal üretim geliştirilmeli

Milliyetçi Harket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ın jeotermal kaynakları bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, bu jeotermal kaynaklarla tarımsal üretimin geliştirilmesi gerektiğini s.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz: Yozgat’ta jeotermal kaynaklı tarımsal üretim geliştirilmeli

Milliyetçi Harket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ın jeotermal kaynakları bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, bu jeotermal kaynaklarla tarımsal üretimin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Jeotermal kaynakların araştırılması için TBMM’ye soru önergesi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, "Yozgat ilimizde jeotermal kaynaklar kullanılarak tarımsal üretimin geliştirilip ekonomiye kazandırılması için yapılacak yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere alınacak önlemlerin tespiti amacıyla Anayasa'nın 98’nci, TBMM İçtüzüğü'nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz. Yozgat başta olmak üzere Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Yerköy, Saraykent ve Akdağmadeni ilçeleri önemli jeotermal kaynaklara sahiptir. Jeotermal enerji, seraların ısıtılması için en uygun enerji kaynağıdır." dedi.

Seracılığın, tarımdan elde edilen katma değerin artırılmasında kullanılabilecek en önemli araçlardan biri olduğunu söyleyen Durmaz, "Kış aylarında eksi 30 dereceyi bulabilen sıcaklıklarda seracılık yapılabilmesi için ısıtma probleminin giderilmesi gerekmektedir. İlimizde bulunan jeotermal kaynaklar seracılık faaliyetleri için uygundur. Bölgemiz jeotermal seracılık için yeterli potansiyele sahip olmasına rağmen gereken ilgiyi görmemektedir. Sera tarımında, seraların jeotermal kaynaklarla ısıtılması ile işletme giderlerinde önemli bir yer tutan ısıtma maliyetleri azalacak, jeotermal seracılık daha kârlı bir yatırıma dönüşecektir. Yozgat ilimizde jeotermal kaynakların ıslah edilerek, sera tarımında kullanılması teşvik edilmelidir. Bu nedenlerle, Yozgatımızda jeotermal kaynakların kullanılarak tarımsal üretimin geliştirilip ekonomiye kazandırılması için sorunların yerinde tespit edilerek, konunun aydınlığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar