MHP’li Durmaz: Baklava çalan çocuk 12 yılda, bakan çocukları 45 günde çıkıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Türkiye’de baklava çalan bir çocuğun 12 yılla yargılandığını, evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar çıkan banka genel müdürü ve para kasaları ile bir trilyon lira para.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz: Baklava çalan çocuk 12 yılda, bakan çocukları 45 günde çıkıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Türkiye’de baklava çalan bir çocuğun 12 yılla yargılandığını, evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar çıkan banka genel müdürü ve para kasaları ile bir trilyon lira para çıkan bakan çocuklarının ise 45 günde dışarı çıkarıldığını" söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisi tarafından Yozgat’ta düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşüne katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Durmaz, "Gaziantep’te bir çocuk acıkmış, akşamın bir saatinde baklavacı dükkanının camını kırmış ve bir tabak baklava almış, 12 yıl ile yargılanıyor. İstanbul’da kimsesiz bir çocuk acıkıyor ve bir tek poğaça ile meyve suyu alıyor ve kasaya dokunmuyor. Marketin sahibi bu çocuktan davacı değil fakat bu çocuk 12 buçuk yıl ile yargılanıyor. Ama evinden 4,5 milyon dolar çıkan banka genel müdürünü, evinden kasalar çıkan, para sayma makineleri çıkan, babasına bir trilyon var diyen bakan evlatlarını 45 günde dışarı çıkardılar, işte AKP’nin adaleti. Vatan evlatlarına 12 buçuk yıl, bakan evlatlarına 45 gün" diye konuştu.

"ASIL PARALEL DEVLET SAYENİZDE ÖZERKLİĞE DOĞRU GİDİYOR"

Durmaz, "17 Aralık operasyonu çıktığından beri bugün de Youtube’u yasakladılar. Diyorlar ki komplolar var, küresel güçler var, şu var bu var, paralel devlet var. Bir paralel devlet var, sayın adaletsizlik bakanı görmek istiyorsan dün Silopi’de olanlara bak paralel devleti orada görürsün. Vergi topluyorlar, vatandaşı ve esnafı haraca bağlamışlar, adliyeyi kurmuşlar yargılama yapıyorlar. Güvenlik kuvveti kurmuşlar yol uygulaması yapıyorlar. Paralel devlet adım adım sayenizde özerkliğe doğru gidiyor. Yüreğiniz yetiyorsa vatan evlatlarına değil oradaki PKK’lıların üzerine gidin" şeklinde konuştu.

"DÜN DEĞİL DE BUGÜN MÜ PARALEL OLDULAR?"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın meclis tutanaklarına geçen sözlerinde Hizmet Hareketinden övgüyle bahsettiğini hatırlatan Durmaz, "AKP’lilerin meclisin tutanağını okuyorum. Diyor ki adaletsizlik bakanı konuşmasında, Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı, nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık devletin denetimi ve gözetimi altında her şeyi göz önünde olan insan diyor. Sonra diyor ki bu temiz insanlara çete demek yakışır mı diyor AKP sıraları da komple alkışlıyor. Ne oldu sayın adaletsizlik bakanı dün paralel değildi de bugün bu adamlar niye paralel oldu" diye sordu.

"HIRSIZLIK AKP DÖNEMİNDE 5 KAT ARTTI"

Durmaz, şunları söyledi: "Sayın Başbakan Twitter’i yasakladı. Bugün de Youtube'u yasakladı. Şimdi bunlar yasaklarla mücadele ediyor değil mi öyle diyerek oy aldılar. Twitter’i yasaklarken de sayın başbakan aile yapımız diyor. Oradaki bir takım uygunsuz videolar felan. O zaman onları kaldır. Hırsızlık AKP’nin döneminde 5 kat artmış işleri bu çünkü. Başka suçlarda çok ciddi artış var. Uyuşturucu kullanma yaşı 11’e düşmüş, kadına şiddet yüzde 500 artmış, bu şartlarda aile yapımız bozulmuyor da Twitter mı bozuyor. Zinayı suç olmaktan çıkartan başbakan senin bu uygulaman aile yapımızı bozmuyor da senin bu uygulaman mı bozuyor. Sayın başbakan bizim yaptıklarımıza sizin hayelleriniz yetmez diyor. Vallahi doğru söylüyor hangi konuda hırsızlığın yöntemleri konusunda değil bizim şeytanın bile aklı ermez. Şimdi o bakan diyor ki her Cuma günleri Google’den bakarım bir tane Bakara suresinden bir ayeti sallarım diyor. O karşısındaki de bakara makara diyor. Bakara suresi ve Kur’anı Kerim’le dalga geçiyor. Şimdi takımları tekrar gözden geçirin. Bizim kaptanımız böyle birisini 10 gün değil, bir gün bir saat takımda tutar mı?" CİHAN

Yorumlar