MHP’li Demeli’den Başkan Gümrükçüoğlu hakkında arsa vurgunu iddiası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, geçen hafta sonu yapılan MHP mitinginde Trabzon Belediye Başkanı O.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Demeli’den Başkan Gümrükçüoğlu hakkında arsa vurgunu iddiası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, geçen hafta sonu yapılan MHP mitinginde Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu hakkında dile getirdiği iddialara cevap beklediğini, aksi takdirde cuma günü kendisinin açıklayacağını söyledi.

MHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında Başkan Gümrükçüoğlu’nun ilk açıklamasının kendisini doğruladığını belirten Muammer Demeli, “22 Mart’ta yaptığımız mitingde Belediye başkanı Gümrükçüoğlu’na bazı sorular sordum. Kendisi dün akşam bir cevap vermiş ama cevabı tamamen hatalarla dolu. Hatta kendini ihbar eder nitelikte; tam da bizim istediğimiz gibi bir cevap. Kendisine tekrar sormak istiyorum. Yoksa cuma günü herşeyi belgelerle açıklayacağım. Çünkü, Trabzon halkı seçeceği belediye başkanını kesinlikle tanımalı.”dedi.

Muammer Demeli, Başkan Gümrükçüoğlu’nun cevaplaması için şu soruları yöneltti. “Sayın Başkan lafı dolandırmadan mal varlığını Trabzon halkına açıkla, çünkü biz açıkladık. Yomra’da, 2008 yılında satın aldığını söylediğin arsanın tapusunu neden 2012 yılına kadar üzerine almadın? 2012’den önce 3 bin 456 metrekare inşaat alanı, kalanı yeşil alan olan bir yer miydi değil miydi? Yeşil alanlı imarlı arsa konut imarı haline dönüştürüldü mü? Buradan yaklaşık 6 bin 670 metrekare imarlı alan kazandınız mı? Daha önce imarlı alan olan arsınız 3 bin 456 metrekare arsayı emsal değeri 1,2’den 2,5 emsale çıkartıp bu arsayı 5bin 812 metrekare olarak imara soktunuz mu? Yeşil alandan çıkartılan yerle birlikte 200 dairelik ilave bir yer kazandınız mı? Sonra da sana bu rantı sağlayan Yomra belediye başkanını bütün partililerin karşı çıkmasın rağmen partine alıp belediye başkan adayı yaptınız mı?”

İmar durumu değişen yerin halen arsa olduğunu ifade eden Demeli şunları söyledi: “Başkan Gümrükçüoğlu, haksız kazanç olarak elde ettiği yaklaşık 200 dairelik yerden sonra geceleri rahat uyuyabiliyor mu? Bu arsayı satın aldığı zamanla bugünkü şekle dönüştükten sonra arasındaki bedel farkını açıklaması gerekiyor. ‘İmar durumu ve hatları değiştirilmemiştir ne ise o hale muhafaza edilmiştir’ dediği arsaların durumunu eski ve yeni haliyle basınla da paylaşıyorum.”

Demeli, basın mensuplarının soruları üzerine arsanın şuan boş olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Arsa eski haliyle 20-25 daire yapılabilecek yerdi, 215 dairelik hale çevirdi. İnşaatçılar bunun hesabını iyi bilir. Ben de inşaatçıyım. 15 dakika bu arsada kaç daire olabileceği çıkartırım. Ben 215 daire çıkarttım. Daha önceki halinde emsal değeri 1,2 olduğu için arsanın yüzde 30’u kullanılabiliyor ve yaklaşık 20-25 daire çıkıyordu. Şimdi 215’e kadar çıktı. Aslında Başkan hukuksuz bir şey yapmadı. Bir belediye başkanının takınması gereken ahlak kurallarını aştı. Yani kendi gücünü kullanarak, yani siz Ahmet, Mehmet olarak oraya gittiğinizde bu arsayı almazsınız, hiç kimse almaz. Yeşil alanı kim alır? Yeşil alan üzerinde bina yapılmayan yer demektir. Orada devlet okul, kreş, hastane gibi şeyler yapar. Bunu devlet yapar. Şuanda o arsanın bedeli yaklaşık 10 trilyon lira. Bu arsayı kaç liraya aldığını da biliyorum ve açıklayacağım. Bu arsayı satın alıyorsun sen. Satın aldığı arsa 3456 metrekare imarlı arsa, diğerinin tamamı yeşil alan.”

CİHAN

Yorumlar