MHP'li Demeli: Yolsuzlukla kirlenen siyasetin arınmaya ihtiyacı var

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla Türkiye’de açık, temiz ve dürüst siyasetin, artık ertelenemez ve ötelenemez bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Demeli: Yolsuzlukla kirlenen siyasetin arınmaya ihtiyacı var

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla Türkiye’de açık, temiz ve dürüst siyasetin, artık ertelenemez ve ötelenemez bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti. Demeli, kendi adaylarının yaptığı gibi, başta Trabzon Belediye Başkanı olmak üzere tüm adayların mal varlıklarını açıklamaları çağrısında bulundu.

Demeli, rüşvet, yolsuzluk, dolandırıcılık, imar yağması, kara para ve daha bin bir türlü yöntemlerle kirlenen siyasetin bir temizlenmeye ve arınmaya tabi tutulması gerektiğini vurguladı. Siyasette yaşanan itibar ve güven kaybını yeniden tesis edecek olanın da yine siyaset kurumu olduğunu ifade eden Demeli, “MHP olarak temiz, dürüst ve sorumlu siyaset anlayışımız gereği; Trabzon’dan bütün Türkiye’ye örnek olacak bir adım attık. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adaylarımızın mal beyanlarını tam sayfa olarak gazetelerde yayınlattık; Trabzon halkının ve bütün Türk milletinin bilgisine ve denetimine sunduk. Telefon, e-posta ve sosyal medya üzerinden Türkiye’nin her yerinden yoğun bir ilgi, destek ve teveccüh gördük. Sokakta, partide, işyerinde görüştüğümüz birçok hemşerimizden bu örnek adımın, kamuoyuna mal edilmesi gerektiğine dair görüş ve öneriler aldık. Bu bakımdan temiz ve dürüst siyaset adına; başta Trabzon Belediye Başkanı olmak üzere, diğer partilere ve adaylara hodri meydan diyor, aynı hassasiyeti onlardan da bekliyoruz.” dedi.

Temiz, açık, şeffaf ve dürüst siyaset adına aynı hassasiyeti AKP’nin Trabzon Belediye Başkanı’nın da göstermesi gerektiğinin altını çizen Demeli, “Trabzon Belediye Başkanı mal beyanını kamuoyuna açıklamayı bir fırsat olarak kabul etmelidir. Böylece kendisinin de şikayet ettiği; ‘yüzlerce dairesinin bulunduğu, villa, arsa ve hisse zengini olduğu ve en zengin belediye başkanları arasında yer aldığı’ gibi söylentileri de teker teker çürütmelidir. Trabzon kamuoyu ve özellikle Sayın Başkana oy veren Adalet ve Kalkınma Partisi’nin samimi tabanı bu beyanı kendisinden ısrarla beklemektedir. Sayın Başkan Yapılması gereken MHP adaylarının yaptığı gibi; kalem kalem, yaklaşık değerleriyle birlikte bütün malları yazılı olarak beyan etmektir. Bu samimi çağrımız, sadece mevcut Belediye Başkanın için değil, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne talip olan bütün adaylar için geçerlidir.” ifadelerini kullandı.

Kimsenin malını, mülkünü, birikimini sorgulamak, araştırmak ve incelemek gibi bir düşünceleri olmadığının altını çizen Demeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyasi tarihimizde ve literatürde Belediye Başkanı demek; “şehr-i emin” demektir. Bu bakımdan Belediye Başkanının dürüstlüğünden emin olmak, bütün şehir sakinlerinin en doğal hakkıdır. MHP olarak; bu adımdan muradımız gayet açık ve nettir; şehr-i emin olanların servetleri, halkın bilgi ve denetimine açık olmalıdır.”

CİHAN

Yorumlar