MHP'li Demeli: Gümrükçüoğlu'na soruşturma açılmalı

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun özel bir hastanedeki gayri resmi ortaklığının şaibeli olduğunu savundu. Başkanın, ‘güvene dayalı iş yapmak’ gibi ucube bir kavramı...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Demeli: Gümrükçüoğlu'na soruşturma açılmalı

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun özel bir hastanedeki gayri resmi ortaklığının şaibeli olduğunu savundu. Başkanın, ‘güvene dayalı iş yapmak’ gibi ucube bir kavramı ortaya atıp arkasına saklandığını ifade eden Demeli, Gümrükçüolu’nun söz konusu hissesi mal birim beyanında göstermeyerek ilgili kanuna muhalefet ettiğine dikkat çekti. Bundan dolayı da kendisi hakkında adli makamlarca soruşturma başlatılması gerektiğini ileri sürdü.

MHP İl Başkanı Demeli, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Özel Yıldızlı Güven Hastanesi’ndeki gayri resmi ortaklığı ve alacağını tahsil edememesi üzerine icra yoluna başvurmasıyla ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirdi. Gümrükçüoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘güvene dayalı olarak başkanlığı öncesinde ve başkanlığı döneminde birçok iş yaptığını, belgesiz hastane ortaklığının da bunlardan birisi olduğunu’ söylediğini hatırlatan Demeli, "Sayın başkan devlete, devletin kayıtlarına güvenmiyor ama kendini kurtarmak için ‘güvene dayalı iş yapmak’ gibi ucube bir kavram ortaya atıp arkasına saklanıyor. Sayın başkanın bizzat ifadelerini aynen okuyorum; ‘Ben bugüne kadar güvene dayalı olarak çok para aldım verdim. Hiç sıkıntıya girmedim. Bu ortaklıkta da hastane yönetimi güvenimi boşa çıkarmadı. Ama son senet de ödenmedi’. Bu ifadeler, kelimenin tam anlamıyla ‘ben sizin bilmediğiniz daha ne belgesiz işler yaptım’ demektir. Sayın Gümrükçüoğlu basının karşısına her biri doğrulanmaya muhtaç beyan ve ifadelerle değil, belgeyle gelmelidir. Mal bildirimini, servetini, gelirini, hisselerini bütün bunların kaynağını gayet açık ve net bir biçimde ortaya koymalıdır." dedi.

Hiç kimseyi peşinen suçlu ilan etmediklerinin altını çizen Demeli, Belediye Başkanının bu tür iddialarla değil, hizmetleriyle anılmasını istediklerini dile getirdi. Demeli, sözlerine şöyle devam etti: "Biz MHP olarak, Trabzon Belediye Başkanı’nın senetle, icrayla, tahsilatla, kayıt dışı hisseyle, gizli ve gayrı resmi ortaklıkla, kayıt dışı para alış-verişiyle, kendisi ve özel kalem müdürünün basına ve kamuoyuna malzeme olan servetleriyle anılmasını asla istemeyiz. Sayın Gümrükçüoğlu’na çağrımızı yineliyor ve servetini kalem kalem kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. rabzon gündemini günlerdir meşgul eden gayriresmi senet, icraen tahsilat, kayıt dışı hisse, gizli ve gayriresmi ortaklık, kayıt dışı para alış-verişi ve daha bir dizi karanlık ilişki henüz tam olarak aydınlatılabilmiş değildir."

Basına ve kamuoyuna yansıyan beyan, ifade, bilgi ve belgelerden Gümrükçüoğlu’nun muhatap olduğu en büyük suçlamanın ‘rüşvet’ suçlaması olduğunu iddia eden Demeli, "Hastane yetkililerinin ilk beyanları ve nihayet basına yansıyan son haberler senetlere konu olan paraların, ‘branş hastanesinden genel hastaneye dönüşme sorunlarının çözümü için verilmiş bir rüşvet’ olduğu kanaatini güçlendirmektedir. 2009 yılının nisan ayının başında yani daha mazbatayı alma aşamasında olan ve bir önceki görevi Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan bir Belediye Başkanı’nın yeni açılan bir hastaneye ortak olması çok da akla yakın ve siyasi etiğe uygun gelmemektedir. Sayın Gümrükçüoğlu durumun vehametinin farkına varmalı, kendine de, çevresine de, işgal ettiği makama da, bu şehre de kötülük etmemeli, bir an önce iddiaları teker teker çürütmelidir. Bu gün ortalıkta dolaşan bütün belgelerde senetlere konu paraların Sayın Gümrükçüoğlu’na verildiğine dair kayıtlar ve banka dekontu vardır ama Gümrükçüoğlu’nun hastane yetkililerine verdiğini iddia ettiği paralara dair resmi bir belge ve kayıt yoktur." diye konuştu.

MHP’li Demeli, olayın ortaya çıkmasının ardından Başhekim Yusuf Aşık'ın imzasıyla düzenlenen tutanağın da ‘minareye kılıf hazırlamak’ anlamına geldiğini savundu.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun karşı karşıya kaldığı bir diğer suçlamanın bahse konu hisseler, senetler ve paraların resmi Mal Bildirimi’nde beyan etmemesi olduğunu ifade eden Demeli, "Şayet beyan ettiyse çıkıp kamuoyuna sonradan düzenlenen ve belge niteliği taşımayan el yazması tutanaklar yerine, ilgili kurumlara verdiği Mal Bildirim Belgesi’ni basına açıklamalıdır. Şayet Sayın Başkan, spekülasyonlara konu bu hisseleri, senetleri ve paraları zamanında ve usulüne uygun olarak beyan etmediyse 3628 Sayılı “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanun”a muhalefet etmiş demektir. Bu durumda bu yasa gereğince derhal soruşturma başlatılmalı ve hesabını vermelidir. Esasen bu konuda ve Sayın Başkanla ilgili sorulan ve sorulacak çok soru vardır. Ancak ben bu gün tek bir soru yöneltmek istiyorum. Sayın Gümrükçüoğlu’nun İstanbul’da bir İlaç Fabrikası’na Sağlık Bakanlığı bürokratlığı döneminden beri, resmi ya da gayrı resmi bir ortaklığı var mıdır? Yok mudur? Bu sorunun cevabını da ayrıca basına ve kamuoyuna açıklamalıdır. Bütün bu ciddi iddialar karşısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, artık istifa etmeli, yargıya gidip hesabını vermeli ve aklandığı takdirde de görevinin başına dönmelidir." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar