MHP'li Çetinkaya: Oy çuvalları AK Parti araçlarıyla taşındı

Afyonkarahisar'da MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, belediyeye ait araçlarla oy çuvalları taşındığı iddiasıyla adliyeye gelerek itirazda bulundu    Çetinkaya ve partili yöneticiler, İl Seçim Kurulu'na oyların AK Partili beled.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Çetinkaya: Oy çuvalları AK Parti araçlarıyla taşındı

Afyonkarahisar'da MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, belediyeye ait araçlarla oy çuvalları taşındığı iddiasıyla adliyeye gelerek itirazda bulundu

    Çetinkaya ve partili yöneticiler, İl Seçim Kurulu'na oyların AK Partili belediyeye ait araçlarla taşındığını, bu araçlarda güvenlik görevlisi olmadığını ileri sürerek şikayetinde bulundu. İddiaya göre MHP'li bir grup tarafından belediyeye ait araçla oy pusulası taşınması görüntülendi. Bunun üzerine MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya'ya, İl Başkanı Aziz Aslan ile il yönetimi üyeleri, Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elvan Kaplan'a başvurdu. Bunun üzerine adliyenin güvenlik kamarası görüntüleri de incelenmeye başlandı.

    Öte yandan bazı sandık kurulu başkanlarının, seçim torbalarını sandık kurullarında değil adliyede mühürlediği iddia edildi. MHP yöneticileri, bir seçim kurulu başkanının adliye içinde mühürlediğini öne sürerek, bu durumu da Hakim Elvan Kaplan'a iletti. Adliyede mühürleme işlemiyle ilgili tutanak tutuldu.

    Fatih Çetinkaya, oyların araçlarla taşınırken bir gurup partili genç tarafından görüntülerinin çekildiğini, elde edilen görüntülerin adliyeye teslim edilerek tutanak tutulduğunu söyledi.

    Çetinkaya, güvenlik kamerası görüntülerinin de inceleneceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar