MHP'li Çelik:Tarım ve turizmi entegre ederek istihdam alanları oluşturacağız

MHP Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Kemal Çelik, tarım ve turizmi entegre ederek yeni istihdamlarla işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Çelik:Tarım ve turizmi entegre ederek istihdam alanları oluşturacağız

MHP Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Kemal Çelik, tarım ve turizmi entegre ederek yeni istihdamlarla işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'a gelen Çelik, Antalya'nın en önemli gelir kaynağının turizm ve tarım olduğunu, bu 2 sektörü entegre ederek oluşacak istihdam alanlarıyla işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Manavgat'ın yoğun turizm potansiyeline sahip olduğunu bunun mutlaka tarımla desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, Antalya'ya gelen turistin üçte birini misafir eden turizm şehrine bir hava limanı yapımının şart olduğunu söyledi.

"MANAVGAT'A KARGO UÇAKLARININ İNECEĞİ HAVALİMANI YAPACAĞIZ"

Seçilmeleri halinde Manavgat'a bir havalimanı yapımı projelerinin olduğunu anlatan Çelik, aynı zamanda kargo uçaklarıyla üretilen ürünlerin ihracaatının yapılmasını sağlayacağını ifade etti. Manavgat'a bir havalimanı yapılması hususunda Çevre Düzenleme Planı ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Çelik, "Manavgat Antalya turizminde lokomotif bir ilçemiz. Manavgat'ta tarım ve turizmi entegre etmek için organize sanayi hayata geçireceğiz. Manavgat turizmde olduğu gibi tarımda da potansiyeli çok yüksek marka şehir. Antalya bölgesinde turizmi 7 aydan 12 aya çıkarmak için geniş çaplı çalışma yapıyoruz. Bu bağlamda alternatif turizme özel önem veriyoruz. Antalya'da kongre turizminin canlanması için 10 bin kişilik 2 önemli tesisi seçilir seçilmez uygulamaya koyacağız. Onun için Antalya'da 4 mevsim turizm diyoruz. Kaş'tan Gazipaşaya'ya alternatif turizmi canlandıracağız. Kışın otellerin kapanmaması için spor ve golf turizmini canlı tutacağız. Uluslararası golf organizasyonları Antalya'da daha etkin hale getireceğiz. Manavgat'ta golf turizmini canlı tutacağız. Spor turizmini canlı tutarak konaklama tesislerinin açık kalmasını sağlayacağız. İlk hedefimiz turizm 7 aydan 10 aya çıkarmak." diye konuştu.

Antalya'nın dünya ile entegre olmuş bir şehir olduğunu vurgulayan Çelik, il merkezi ve turistik ilçelerinde 50 bin farklı ülkelere mensup yerleşik yabancının yaşadığını kaydetti.

"ANTALYA'NIN PLANLAMASI ANTALYA HALKI TARAFINDAN YAPILMALI"

Büyükşehir Yasası ile birlikte yerinde yönetimin daha etkin hale geleceğinin altını çizen Çelik, her zaman Antalya'nın planlamasının Ankara'da değil, Antalya halkı tarafından yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri özel sektör, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak aklı işleterek uygulamaya koyacaklarını dile getiren Çelik, "Antalya-Manavgat arası trafik yoğunluğunu çözmek için Antalya-Kundu arası Aksu Çayı'na köprü kuracağız. Antalya-Alanya arası hızlı treni hayata geçireceğiz. Yerinde yönetime özel önem veriyoruz. Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat'ın Beşkonak köyünde yapılacak 3 kilometrelik yol yapımı için Büyükşehir Belediye Meclisi'nden yetki istemesine gerek kalmayacak. Bilgi vermesi yeterli olacak. Aynı zamanda Manavgat'ta yol yapımı yapan bir kepçe yada başka bir araç Kaş'a gönderilmeyecek." ifadesini kullandı.

Güneş enerjisinden yararlanmak için Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde çalışma yapacaklarını belirten Çelik, Manavgat Irmağı'nı da geniş çaplı turizme açarak istihdam alanları oluşturacaklarını ifade etti.

    Çelik, halkın partilerine karşı her geçen gün ilginin arttığını Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin MHP ile buluşmasına sayılı günler kaldığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar